Ingrediente:
- 500 g de faina;
- 200 ml de smantana;
- 200 g de branza oaie;
- un pachet de margarina;
- un ou;
- chimen;
- sare grunjoasa.
Mod de preparare:
- framanta un aluat elastic din margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica.
- infasoara aluatul in celofan si lasa-l 60 minute la frigider.
- imparte aluatul in doua, apoi intinde-l in foi cu grosimea de 3-4 mm.
- unge foile cu oul batut, presara chimen si sare grunjoasa, apoi decupeaza cu o forma inimioare pe care le vei aseza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.
- baga inimioarele la copt in cuptorul incalzit, la foc potrivit, aproximativ jumatate de ora, pana ce se rumenesc usor.
- scoate inimioarele din tava si lasa-le pe un gratar sa se raceasca. Se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna!