Cum sa faci INIMOARE cu CHIMEN

Cum sa faci INIMOARE cu CHIMEN

Astazi, iti prezentam un aperitiv aparte, usor de facut si pe care il poti savura in orice anotimp,  la orice ora a zilei: inimioare cu chimen.

Ingrediente:

- 500 g de faina;

- 200 ml de smantana;

- 200 g de branza oaie;

- un pachet de margarina;

- un ou;

- chimen;

- sare grunjoasa.

Mod de preparare:

- framanta un aluat elastic din margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica.

- infasoara aluatul in celofan si lasa-l 60 minute la frigider.

- imparte aluatul in doua, apoi intinde-l in foi cu grosimea de 3-4 mm.

- unge foile cu oul batut, presara chimen si sare grunjoasa, apoi decupeaza cu o forma inimioare pe care le vei aseza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.

- baga inimioarele la copt in cuptorul incalzit, la foc potrivit, aproximativ jumatate de ora, pana ce se rumenesc usor.

- scoate inimioarele din tava si lasa-le pe un gratar sa se raceasca. Se servesc dupa ce s-au racit.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...
Cartofii umpluti cu branza sunt un aperitiv usor. Ei se pot servi la pranz sau la cina. ...
Branza cu chimen se poate consuma, cu incredere, in orice moment al zilei. Este foarte gustoasa, se...