Cum sa faci lipii de casa

Cum sa faci lipii de casa

Obisnuiesti sa mananci diverse mancaruri in combinatie cu lipii, cum ar fi shaorma. In acest caz nu mai e nevoie sa cumperi lipiile. Le poti face simplu acasa! Gustul va fi minunat!

Lipii de casa. Ingrediente:

- 300 mililitri de apa calda;

- 8 grame de sare( o lingurita);

- 500 grame de faina;

- 3 oua;

- 100 grame de unt topit.

Lipii de casa. Mod de preparare:

- amesteca apa calda cu sarea intr-un castron suficient de incapator;

- adauga jumatate din cantitatea de faina si amesteca bine cu o lingura. Vei obtine un aluat omogen;

- adauga restul de faina si framanta aluatul cu mainile, pana cand devine moale, insa nelipicios;

- acopera aluatul cu o folie si lasa-l la odihna timp de 10 minute;

- transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina;

- imparte aluatul in 14 bucati relativ egale;

- fa bile din fiecare bucata de aluat;

- acopera bilele de aluat cu o folie;

- intinde cate o bila de aluat cat mai subtire posibil pe suprafata de lucru presarata cu faina, folosind sucitorul. Lipia va avea un diametru de circa 25 centimetri;

- unge fiecare lipie cu unt topit si fa-o rulou;

- din fiecare rulou ruleaza astfel incat sa obtii spirala;

- intinde fiecare spirala intr-o lipie cu diametrul de circa 15 centimetri;

- prajeste lipiile intr-o tigaie uscata, pana cand se rumenesc pe ambele parti.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari peste in lipie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajiturile grase(fat cakes), cunoscute si sub numele de Vetkoek in Namibia si Africa de Sud, sunt niste...
Vrei o gustare rapida, dar ai chef de ceva iesit din comun? Iti sugeram o reteta columbiana....