Peste in lipie. Ingrediente:
- 600 grame de peste. Iti recomandam merlan de Alaska(pollock);
- 180 grame plus o lingura si jumatate de smantana fermentata:
- 2 oua;
- o ceapa;
- o lingurita de mustar;
- 2 lipii subtiri;
- 3 rosii;
- piper, dupa gust;
- sare, dupa gust;
- ulei de floarea soarelui;
- 50 grame de cascaval.
Peste in lipie. Mod de preparare:
- curata ceapa si tai-o in bucati mici;
- amesteca smantana(cele 180 grame) cu un ou, ceapa, mustar si piper negru;
- portioneaza pestele si da-l cu sare;
- da fiecare bucata de peste prin sosul pe care l-ai facut mai devreme;
- taie lipiile patrata la aceeasi marime;
- taie rosiile rondele;
- adauga pe lipie 2 rondele de rosie, o bucatica de peste si sos peste. Procedeaza la fel cu fiecare bucata de lipie;
- impacheteaza peste in lipie, in stilul plic. Fa la fel cu toate bucatile de lipie;
- unge forma cu ulei si aseaza toate plicurile in ea;
- amesteca smantana( o lingura si jumatate) cu oul si cu cascavalul razuit.
- acopera fiecare plic cu un strat uniform de sos de cascaval;
- introdu forma in cuptorul preincalzit la 180 grade. Coace pestele in lipie pentru 35-40 minute!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci tacos cu peste