Cum sa prepari peste in lipie

Cum sa prepari peste in lipie

Esti mare consumator de peste? Daca da, cu siguranta vei aprecia reteta pe care urmeaza sa ti-o prezentam. E o combinatie ce poate parea ciudata, insa, in realitate, reuneste in farfurie ingrediente complementare. Vorbim despre peste in lipie!

Peste in lipie. Ingrediente:

- 600 grame de peste. Iti recomandam merlan de Alaska(pollock);

- 180 grame plus o lingura si jumatate de smantana fermentata:

- 2 oua;

- o ceapa;

- o lingurita de mustar;

- 2 lipii subtiri;

- 3 rosii;

- piper, dupa gust;

- sare, dupa gust;

- ulei de floarea soarelui;

- 50 grame de cascaval.

Peste in lipie. Mod de preparare:

- curata ceapa si tai-o in bucati mici;

- amesteca smantana(cele 180 grame) cu un ou, ceapa, mustar si piper negru;

- portioneaza pestele si da-l cu sare;

- da fiecare bucata de peste prin sosul pe care l-ai facut mai devreme;

- taie lipiile patrata la aceeasi marime;

- taie rosiile rondele;

- adauga pe lipie 2 rondele de rosie, o bucatica de peste si sos peste. Procedeaza la fel cu fiecare bucata de lipie;

- impacheteaza peste in lipie, in stilul plic. Fa la fel cu toate bucatile de lipie;

- unge forma cu ulei si aseaza toate plicurile in ea;

- amesteca smantana( o lingura si jumatate) cu oul si cu cascavalul razuit.

- acopera fiecare plic cu un strat uniform de sos de cascaval;

- introdu forma in cuptorul preincalzit la 180 grade. Coace pestele in lipie pentru 35-40 minute!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tacos cu peste

Etichete: peste, lipie, peste lipie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti....
Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare