Cum sa prepari peste in lipie

Cum sa prepari peste in lipie

Esti mare consumator de peste? Daca da, cu siguranta vei aprecia reteta pe care urmeaza sa ti-o prezentam. E o combinatie ce poate parea ciudata, insa, in realitate, reuneste in farfurie ingrediente complementare. Vorbim despre peste in lipie!

Peste in lipie. Ingrediente:

- 600 grame de peste. Iti recomandam merlan de Alaska(pollock);

- 180 grame plus o lingura si jumatate de smantana fermentata:

- 2 oua;

- o ceapa;

- o lingurita de mustar;

- 2 lipii subtiri;

- 3 rosii;

- piper, dupa gust;

- sare, dupa gust;

- ulei de floarea soarelui;

- 50 grame de cascaval.

Peste in lipie. Mod de preparare:

- curata ceapa si tai-o in bucati mici;

- amesteca smantana(cele 180 grame) cu un ou, ceapa, mustar si piper negru;

- portioneaza pestele si da-l cu sare;

- da fiecare bucata de peste prin sosul pe care l-ai facut mai devreme;

- taie lipiile patrata la aceeasi marime;

- taie rosiile rondele;

- adauga pe lipie 2 rondele de rosie, o bucatica de peste si sos peste. Procedeaza la fel cu fiecare bucata de lipie;

- impacheteaza peste in lipie, in stilul plic. Fa la fel cu toate bucatile de lipie;

- unge forma cu ulei si aseaza toate plicurile in ea;

- amesteca smantana( o lingura si jumatate) cu oul si cu cascavalul razuit.

- acopera fiecare plic cu un strat uniform de sos de cascaval;

- introdu forma in cuptorul preincalzit la 180 grade. Coace pestele in lipie pentru 35-40 minute!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tacos cu peste

Etichete: peste, lipie, peste lipie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu trebuie sa fii mare iubitor de peste sau de fructe de mare pentru a incerca reteta...
Iti place pestele? Esti indragostit de aroma fructelor de mare? Din varii motive, nu poti consuma aceste...
Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare