Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta

Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta

Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta reteta ti se potriveste de minune! Vorbim despre pateuri cu carne tocata. Tipul de carne , dupa propriul gust. Poate fi de porc, de gaina sau de vita, de ce nu?

Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta. Ingrediente:

- 2 foi de lipie (230 grame);

- 500 grame de carne tocata, la alegere, asa cum scriam si mai sus;

- ceapa;

- 80 mililitri de apa;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust.

Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta. Ingrediente pentru panada:

- 2 oua;

- 2 linguri de apa;

- pudra de curry, cat doresti;

- ulei pentru prajit.

Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta. Mod de preparare:

- pune intr-un castron incapator carnea tocata, ceapa data prin blender/razatoare si patrunjelul tocat fin.

- condimenteaza amestescul cu sare si piper;

- amesteca bine cu o lingura;

- toarna putina apa peste carne si mai amesteca pana la omogenizare. Astfel, carnea se va ipi cum trebuie de lipie;

- intinde foaia de lipie pe suprafata de lucru;

- distribuie amestecul pe lipie;

- ruleaza lipia intr-un rulou si las-o timp de 10 minute deoparte;

- taie foaia in partii cat de cat egale;

- adauga intr-un castron oua, putina apa si condimenteaza cu sare si amestec de ierburi uscate.

- amesteca cu o furculita;

- treci fiecare bucata prin amestecul de ou;

- prajeste viitoarele pateuri in tigaia incinsa. Lasa-le pana se rumenesc, apoi intoarce-le. Dureaza cateva minute

- scoate pateurile pe un prosop de hartie. Astfel, vei scapa de excesul de ulei;

- serveste pateurile calde.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Afla cum se prepara pateurile cu ficat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta...
O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat. ...