Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta. Ingrediente:
- 2 foi de lipie (230 grame);
- 500 grame de carne tocata, la alegere, asa cum scriam si mai sus;
- ceapa;
- 80 mililitri de apa;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust.
Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta. Ingrediente pentru panada:
- 2 oua;
- 2 linguri de apa;
- pudra de curry, cat doresti;
- ulei pentru prajit.
Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta. Mod de preparare:
- pune intr-un castron incapator carnea tocata, ceapa data prin blender/razatoare si patrunjelul tocat fin.
- condimenteaza amestescul cu sare si piper;
- amesteca bine cu o lingura;
- toarna putina apa peste carne si mai amesteca pana la omogenizare. Astfel, carnea se va ipi cum trebuie de lipie;
- intinde foaia de lipie pe suprafata de lucru;
- distribuie amestecul pe lipie;
- ruleaza lipia intr-un rulou si las-o timp de 10 minute deoparte;
- taie foaia in partii cat de cat egale;
- adauga intr-un castron oua, putina apa si condimenteaza cu sare si amestec de ierburi uscate.
- amesteca cu o furculita;
- treci fiecare bucata prin amestecul de ou;
- prajeste viitoarele pateuri in tigaia incinsa. Lasa-le pana se rumenesc, apoi intoarce-le. Dureaza cateva minute
- scoate pateurile pe un prosop de hartie. Astfel, vei scapa de excesul de ulei;
- serveste pateurile calde.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Afla cum se prepara pateurile cu ficat