Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru aluat:

- 750 grame de faina;

- o lingurita de sare;

- 600 mililitri de apa;

- 200 mililitri de unt topit;

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru umplutura:

- ulei vegetal de floarea-soarelui;

- o legatura de cozi de ceapa verde;

- 7 oua fierte;

- sare si piper negru macinat, dupa gust.

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Mod de preparare:

- prepara aluatul. Cerne faina in castronul pentru framantarea aluatului. Adauga sare si amesteca;

- fa o adancitura in faina(spre centru) si toarna apa, putin cate putinl

- amesteca prima oara aluatul cu spatula, apoi framanta-l cu mainile.

- transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si mai framanta-l putin(nu trebuie sa se mai lipeasca de maini);

- pune aluatul in bolul curat;

- acopera aluatul cu o bucata de folie alimentara si lasa-l asa 10 minute;

- pune iar aluatul pe masa si presara-l cu faina;

- imparte aluatul in vreo 15 parti egale(poti obtine si mai multe);

- modeleaza partile de aluat in forma de bilute, apoi aliniaza-le pe tocatorul infainat.

- toarna untul topit intr-o forma de copt;

- ia cate o biluta de aluat si da-i forma unei turtite;

- inmoaie fiecare turtita in untul din tava si las-o acolo. Arnjeaza turtitele in randuri;

- acopera vasul cu o folie alimentara si lasat aluatul nemiscat inca 60 minute;

- pregateste umplutura. Taie cozile de ceapa verde marunt de tot. Transfera-le pe o tigaie incinsa cu putin ulei vegetal si prajeste-le pana cand se vor inmuia;

- toarna ceapa prajita intr-un castron adanc si adauga ouale fierte si taiate in forma de cubulete peste ceapa;

- asezoneaza totul cu sare si piper negru macinat, apoi amesteca umplutura foarte bine.

- modeleaza pateurile. Ia cate o bucata de aluat din unt si intinde-o cu degetele intr-o foaie subtire si rotunda. Aseaza doua linguri de umplutura la o margine, adu-o deasupra, apoi pliaza spre interior laturile opuse si ruleaza pateul in forma de rulou.

- procedeaza la fel cu toate pateurile, aranjandu-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

- coace pateurile in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius, timp de jumatate de ora.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta...
Este o intrebare pe care si-o pun consumatorii si la care specialistii au gasit un raspuns. Stiut...
O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat. ...