Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru aluat:
- 750 grame de faina;
- o lingurita de sare;
- 600 mililitri de apa;
- 200 mililitri de unt topit;
Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru umplutura:
- ulei vegetal de floarea-soarelui;
- o legatura de cozi de ceapa verde;
- 7 oua fierte;
- sare si piper negru macinat, dupa gust.
Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Mod de preparare:
- prepara aluatul. Cerne faina in castronul pentru framantarea aluatului. Adauga sare si amesteca;
- fa o adancitura in faina(spre centru) si toarna apa, putin cate putinl
- amesteca prima oara aluatul cu spatula, apoi framanta-l cu mainile.
- transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si mai framanta-l putin(nu trebuie sa se mai lipeasca de maini);
- pune aluatul in bolul curat;
- acopera aluatul cu o bucata de folie alimentara si lasa-l asa 10 minute;
- pune iar aluatul pe masa si presara-l cu faina;
- imparte aluatul in vreo 15 parti egale(poti obtine si mai multe);
- modeleaza partile de aluat in forma de bilute, apoi aliniaza-le pe tocatorul infainat.
- toarna untul topit intr-o forma de copt;
- ia cate o biluta de aluat si da-i forma unei turtite;
- inmoaie fiecare turtita in untul din tava si las-o acolo. Arnjeaza turtitele in randuri;
- acopera vasul cu o folie alimentara si lasat aluatul nemiscat inca 60 minute;
- pregateste umplutura. Taie cozile de ceapa verde marunt de tot. Transfera-le pe o tigaie incinsa cu putin ulei vegetal si prajeste-le pana cand se vor inmuia;
- toarna ceapa prajita intr-un castron adanc si adauga ouale fierte si taiate in forma de cubulete peste ceapa;
- asezoneaza totul cu sare si piper negru macinat, apoi amesteca umplutura foarte bine.
- modeleaza pateurile. Ia cate o bucata de aluat din unt si intinde-o cu degetele intr-o foaie subtire si rotunda. Aseaza doua linguri de umplutura la o margine, adu-o deasupra, apoi pliaza spre interior laturile opuse si ruleaza pateul in forma de rulou.
- procedeaza la fel cu toate pateurile, aranjandu-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- coace pateurile in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius, timp de jumatate de ora.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci pateuri. Cea mai rapida reteta