Ingrediente aluat:
- 500 g de faina;
- 30 g de drojdie proaspata;
- 350 ml de apa calda;
- o lingurita de sare;
- o lingurita de zahar.
Ingrediente umplutura:
- 400 g de branza de vaca, sarata;
- 3 cepe;
- o legatura de marar.
Mod de preparare aluat:
- amesteca intr-un vas faina cu sarea.
- paseaza separat drojdia cu zaharul intr-o cana, pana se lichefiaza.
- adauga putina sare si apa calduta, apoi pune amestecul peste faina si lasa-l putin sa creasca.
- adauga acum apa si framanta pana se incorporeaza toata faina.
- lasa maiaua la crescut pentru 30 minute, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul.
Mod de preparare umplutura:
- da branza prin razatoarea mare.
- amesteca branza cu mararul tocat marunt si ceapa taiata tot marunt.
- rupe bucati din aluat si intinde-le cu un sucitor.
- pune umplutura peste bucata de aluat intinsa,
- strange bucata de aluat la capete si lipeste-o.
- mai las-o putin la crescut, apoi pune-o la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
- scoate placintele pe un servetel absorbant.
Spor la treaba si pofta buna!