Cum sa faci PLACINTE ARDELENESTI

Cum sa faci PLACINTE ARDELENESTI

Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine stiu sa le prepare. Doresti sa pregatesti in propria bucatarie asemenea minunatii culinare? Ia o foaie, un pix si noteaza reteta.

Ingrediente aluat:

- 500 g de faina;

- 30 g de drojdie proaspata;

- 350 ml de apa calda;

- o lingurita de sare;

- o lingurita de zahar.

Ingrediente umplutura:

- 400 g de branza de vaca, sarata;

- 3 cepe;

- o legatura de marar.

Mod de preparare aluat:

- amesteca intr-un vas faina cu sarea.

- paseaza separat drojdia cu zaharul intr-o cana, pana se lichefiaza.

- adauga putina sare si apa calduta, apoi pune amestecul peste faina si lasa-l putin sa creasca.

- adauga acum apa si framanta pana se incorporeaza toata faina.

- lasa maiaua la crescut pentru 30 minute, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul.

Mod de preparare umplutura:

- da branza prin razatoarea mare.

- amesteca branza cu mararul tocat marunt si ceapa taiata tot marunt.

- rupe bucati din aluat si intinde-le cu un sucitor.

- pune umplutura peste bucata de aluat intinsa,

- strange bucata de aluat la capete si lipeste-o.

- mai las-o putin la crescut, apoi pune-o la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

- scoate placintele pe un servetel absorbant.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al...
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute. Ingrediente: - branza de...
Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa...