Cum sa faci POALE-N BRAU

Cum sa faci POALE-N BRAU

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Ingrediente pentru maia:

- 200 grame de faina;

- 70 grame de drojdie;

- 100 ml de lapte;

- 20 grame de zahar tos.

Ingrediente pentru aluat:

- 1,5 kg de faina;

- 200 ml de lapte;

- 6 oua;

- 250 grame de zahar;

- 100 ml de ulei;

- 10 g de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

- 1,5 kg de branza grasa de vaci;

- 5 oua;

- 200 grame de zahar;

- 15 grame de coaja de lamaie;

- 50 grame de zahar vanilat;

- 10 - 15 grame de sare.

Ingrediente pentru ornat:

- 3 galbenusuri;

- 50 - 60 grame de zahar vanilat;

- 60 grame de zahar tos care se amesteca cu galbenusurile.

Cerne faina pentru a o aerisi si pentru a elimina impuritatile, inainte de a incepe pregatirea efectiva. fierbe laptele si faramiteaza branza.

Mod de preparare maia:

- amesteca drojdia cu zaharul tos si dizolva in putin lapte ( 30-40 g ) usor incalzit.

- adauga, apoi, treptat faina pana cand obtii o maia pe care vei presara putina faina.

- lasa la dospit pana ce isi mareste volumul de 2-3 ori.

Mod de preparare aluat:

- amesteca ouale cu putina sare, adauga lapte caldut, zaharul tos si cel vanilat, iar compozitia obtinuta amestec-o cu maiaua.

- framanta si dupa ce s-a incorporat toata cantitatea de faina,  adauga uleiul incalzit si amesteca foarte bine. Framantarea se considera incheiata cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului, iar la suprafata apar bule de aer.

- acopera vasul si lasa la dospit 60-90 minute.

- in aceasta perioada, mai framanta o data, luand aluatul de pe marginea vasului si ducandu-l spre interior. Dupa dospire aluatul se tine la frigider pana se prepara umplutura.

Mod de preparare umplutura:

- amesteca branza cu zaharul tos, cel vanilat, coaja de lamaie, galbenusurile frecate inainte cu putina sare. Amesteca totul foarte bine si pune umplutura la rece.

- scoate aluatul din frigider, pe o planseta de lemn presara faina si pune bucatile de aluat (cca 150 g pe bucata), iar cu ajutorul unui facalet intinde fiecare foaie, rotunda si groasa de cca 1-2 cm.

-  in mijlocul ei adauga branza si impatureste foaia sub forma de plic. Colturile se mai impacheteaza  o data.

- la mijlocul placintei pune o bucata mica de aluat, ca un nasture, pentru ornament. Se ung cu galbenusurile frecate cu zahar, se lasa in tava sa mai creasca si se introduc la cuptor, la foc potrivit.

- dupa ce sunt gata, pudreaza-le cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine...
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute. Ingrediente: - branza de...
Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de...