Cum sa faci POALE-N BRAU

Cum sa faci POALE-N BRAU

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Ingrediente pentru maia:

- 200 grame de faina;

- 70 grame de drojdie;

- 100 ml de lapte;

- 20 grame de zahar tos.

Ingrediente pentru aluat:

- 1,5 kg de faina;

- 200 ml de lapte;

- 6 oua;

- 250 grame de zahar;

- 100 ml de ulei;

- 10 g de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

- 1,5 kg de branza grasa de vaci;

- 5 oua;

- 200 grame de zahar;

- 15 grame de coaja de lamaie;

- 50 grame de zahar vanilat;

- 10 - 15 grame de sare.

Ingrediente pentru ornat:

- 3 galbenusuri;

- 50 - 60 grame de zahar vanilat;

- 60 grame de zahar tos care se amesteca cu galbenusurile.

Cerne faina pentru a o aerisi si pentru a elimina impuritatile, inainte de a incepe pregatirea efectiva. fierbe laptele si faramiteaza branza.

Mod de preparare maia:

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine...
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute. Ingrediente: - branza de...
Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de...