Oua

Lista articolelor despre oua pe AflaCum.ro

Articole despre oua

Citeste cele mai noi articole despre oua publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre oua, pe AflaCum.ro!

Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca dorim sa le consumam in stare nealterata. Insa exista si alimente care nu au ce cauta in frigider! Unele se strica la temepraturi scazute, iar altele isi pierd gustul.

Lista alimentelor care nu se tin in frigider:

1. Ouale se mentin ideal la temperatura camerei. In frigider, la rece, coaja oului absoarbe celelalte mirosuri. Astfel, gustul oului va fi influentat negativ.

Micul dejun reprezinta, conform specialistilor, cea mai importanta masa a zilei. Mananci sanatos si consistent de dimineata, iti merge bine toata ziua, iar riscurile acumularii de kilograme in plus scad vertiginos. Foarte multi romani consuma la micul dejun oua prajite. Nu e un obicei alimentar nociv, daca stii sa prepari ouale. Pentru verificare, citeste randurile de mai jos.

Cum sa prajesti ouale in mod corect:

- temperatura de prajire trebuie sa fie de minimum 75 grade Celsius. In caz contrar, agentii patogeni nu vor fi distrusi, iar sanatatea iti este pusa in pericol.

Oul este aliment de baza pe masa oricarui roman. Persoanele care locuiesc in zonele rurale consuma intotdeauna oua sanatoase, provenite de la gaini crescute in libertate, cu hrana sanatoasa. Cei care locuiesc la oras sunt nevoiti, in general, sa cumpere oua din magazine, care, de cele mai multe ori, provin de la gaini bolnave.

Pentru a evita consumul de oua  provenite de la gaini bolnave, trebuie sa cunosti aceste aspecte:

1. Gainile nu sunt vegetariene. O gaina crescuta in libertate are la dispozitie o gama larga de alimente: gandaci, insecte, rozatoare, serpi si tot ceea ce mai pot gasi prin curte si este suficient de lent pentru a putea fi mancat.

Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru organism. Ceea ce, probabil, nu stii e faptul ca si cojile de oua se pot folosi. Scopul? Medicinal.

Cum ne ajuta cojile de oua? Vei fi surprins!

1. Imbunatatesc elasticitatea articulatiilor. Membranele cojilor de oua contin glucozamina si acid hialuronic, substante care ung articulatiile.

Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de un cofetar ungur pe care il chema Dobos. Acest tort special are un blat subtire , crema este densa, din ciocolata, caramel, nuca, alune si fructe confiate.

Ingrediente pentru blat:

- 4 oua;

Astazi, iti prezentam o reteta foarte cunoscuta printre gospodine, mai ales printre cele din zona Transilvaniei. Ne referim la bulzul ardelenesc, o minunatie culinara pe care o poti savura in orice moment al zilei.

Ingrediente:

- 600 g de malai;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Micul dejun este foarte important! In functie de modul in care te hranesti de dimineata, iti poti...
Omleta se afla printre alimentele preferate ale romanilor, mai ales cand vine vorba de micul dejun. Astazi,...
Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi....
Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari...
Daca doresti sa scapi rapid de kilogramele in plus, o dieta bazata pe oua fierte ar putea...
Esti obisnuita sa pregatesti ouale de Paste folosind vopsea din comert! Ai putea incerca o varianta pe...