Cum puteti evita sa-i enervati pe alti soferi?

Cum puteti evita sa-i enervati pe alti soferi?

Daca vi se intampla adesea sa fiti tinta furiei altor soferi, atunci este absolut necesar sa fiti atenti la felul cum conduceti si sa semnalizati intotdeauna intentiile dumneavoastra.

Iata o serie de sfaturi in acest sens:

1

Pastrati o viteza constanta. Nu accelerati, franati sau virati brusc. Astfel ceilalti soferi vor putea anticipa mai bine miscarile dumneavoastra. Daca nu pastrati o viteza constanta puteti pune in pericol siguranta dumneavoastra si a celorlalti soferi, aflati in trafic si va puteti alege cu amenzi pentru incalcarea regulilor de circulatie.

2

Nu conduceti cu o viteza prea mica pe autostrada, deoarece veti incurca ceilalti soferi.

3

Daca trebuie sa reduceti viteza ( cand cautati o adresa sau aveti probleme la masina), este indicat sa semnalizati acest lucru. Aveti grija sa nu porniti avariile cand masina este in miscare, deoarece acest lucru este ilegal.

4

Nu pastrati o distanta mult prea mica fata de masina din fata, deoarece acest lucru poate fi extrem de periculos. Unii soferi fac acest lucru ca sa-i enerveze pe ceilalti, iar altii reactioneaza la acest fapt, reducand viteza. Este indicat ca atunci cand cineva conduce prea aproape, in spatele dumneavoastra, sa incetiniti, pentru a crea un mic spatiu, in caz de urgenta.

5

Aveti rabdare daca soferul din fata doreste sa schimbe banda.

6

Nu faceti semne disperate cu farurile si conduceti prea aproape de el, deoarece aceste lucruri sunt nepoliticoase si agresive.

7

Uitati-va intotdeauna in oglinzi si verificati unghiul mort, inainte de a depasi o alta masina, deoarece exista posibilitatea ca un sofer din spate sa aiba o viteza mai mare. Daca se intampla acest lucru, lasati-l sa va depaseasca si abia apoi depasiti masina din fata. Cand va incadrati in depasire este indicat sa aveti o viteza mai mare decat cealalta masina si sa reveniti imediat pe banda de mers.

8

Semnalizati-va intotdeauna intentiile, pentru ca ceilalti soferi sa nu fie luati prin surprindere de actiunile dumneavoastra. In caz contrar, exista riscul producerii accidentelor. Semnalizati intotdeauna cand virati, schimbati banda, cand intrati sau iesiti de pe o sosea sau autostrada.

9

Apasati incet pedala de frana, daca doriti sa reduceti viteza. Daca franati brusc, ii puteti induce in eroare pe ceilalti soferi. Pe de alta parte nu franati in ultimul moment, ci permiteti-le soerilor din spate sa va anticipeze din timp miscarea. De asemenea este bine sa franati, atunci cand masina din fata face asta.

10

Accelerati cu un scop. Niciodata nu este bine sa demarati in tromba, dar este bine sa accelerati la timp atunci cand porniti de la semafor sau cand aveti prioritate. Atunci cand schimbati banda de mers, este indicat de asemenea sa accelerati putin.

11

Cand iesiti din trafic, este cazul sa fiti prudenti si sa accelerati, pentru ca ceilalti soferi sa nu fie nevoiti sa franeze.

12

Opriti la linia de Stop, mai ales in intersectii si la semafoare. Nu opriti prea in fata, atunci cand stati la semafor, deoarece poate fi derutant pentru ceilalti soferi si exista posibilitatea sa nu vedeti cand se schimba culorile sau puteti incurca alte masini.

13

Atunci cand pastrati viteza legala, asigurati-va ca nu mergeti prea incet, daca conditiile meteo si de trafic sunt optime.

14

Nu depasiti niciodata pe partea dreapta, deoarece este periculos si ilegal. Depasirea regulamentara se face intotdeaua pe partea stanga.

15

Nu tineti niciodata piciorul pe pedala de frana, atunci cand conduceti. Chiar daca aveti impresia ca nu apasati frana, puteti activa luminile de frana si ceilalti soferi aflati in trafic vor fi derutati, nestiind cand franati cu adevarat.

Etichete: soferi, masina, trafic, viteza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani. Iata...
In trafic, e bine sa fii pregatit pentru orice fel de situatii surpriza ca de exemplu sa...
Permisul auto se obtine cu usurinta, daca stii regulile de circulatie si daca inveti sa te comporti...