Cum sa conduci noaptea in lipsa iluminatului stradal?

 Cum sa conduci noaptea in lipsa iluminatului stradal?

Condusul noaptea fara iluminatul stradal poate fi periculos, daca nu ai experienta.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa conduci in siguranta.

Pasi de urmat:

1

Nu te teme. A conduce pe intuneric nu e mai infricosator decat acelasi lucru facut ziua, doar ca trebuie sa-ti tii firea.

2

Porneste farurile. Ai nevoie sa vezi unde mergi, asa ca foloseste-ti farurile principale, foloseste faza lunga doar cand e nevoie sa vezi in departare(spre exemplu cand esti in fruntea unei coloane de masini) si aminteste-ti intotdeauna sa treci pe faza scurta cand o alta masina se indreapta catre tine sau e cineva in fata ta, pentru ca faza lunga poate orbi temporar alti conducatori.

3

Ocupa-te de masinile care vin din fata. Cand vine o masina catre tine, mentine privirea cat mai la stanga posibil, acest lucru ferindu-te de lumina farurilor celuilalt autovehicul.

4

Nu scapa din vedere marcajele rutiere. Farurile nu vor lumina prea mult in fata, asa ca va fi necesar sa fii constient de pozitia ta in relatie cu marcajele rutiere. Fii atent si la indicii ale obstacolelor ce urmeaza, spre exemplu o masina din fata franeaza, acest lucru putand indica o curba sau un obstacol.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa...
Masina personala e locul unde ar trebui sa te simti ca in a doua ta casa. Asta...
Soarele iti poate distruge masina atat pe exterior cat si pe interior! Asa ca tine-o cat mai...