Cum sa cureti bornele bateriei?

Cum sa cureti bornele bateriei?

Daca ai probleme cu pornirea motorului si ai inlocuit recent bateria de la masina, cel mai sigur este ca pe bornele bateriei exista depuneri corozive.

Verifica in primul rand bateria ca sa vezi daca mufele sunt oxidate sau bine prinse. Cablurile trebuie sa fie fixe, iar bornele la fel. Daca pe borne exista depuneri de oxid, curata-le cu smilgher, apoi prinde bine cablurile pe borne. Oricum, daca motorul nu porneste din cauza depunerilor corozive, nu dispera.

Din fericire, corectarea acestei probleme este destul de simpla, iar solutia este una la care sigur nu te-ai fi gandit.

1. Cumpara o sticla mica de Coca-Cola sau Pepsi si una de apa. 
Pentru depunerile corozive majore, poti folosi si o periuta de dinti sau o perie de sarma ca sa cureti petele persistente.

 2. Toarna cantitati mici de suc pe bornele bateriei si urmareste cum dioxidul de carbon lucreaza. Ai grija ca lichidul sa nu patrunda in carcasa bateriei.

Acumulatorii auto contin acid sulfuric. De-a lungul timpului,scurgerile de acid sulfuric se revarsa in exterior, iar apoi se evapora, lasand depuneri corozive pe bornele bateriei.

Aceste depozite interfera cu conexiunile electrice intre baterie si motor, iar din acest motiv, chiar si o baterie relativ noua poate avea probleme cu pornirea motorului.

3. Clateste cu sifon sau cu apa conexiunile de la baterie, evitand patrunderea lichidului in interiorul ei.

4. Repeta acest proces pana cand sifonul nu mai are ce reziduuri sa dizolve si toate depunerile corozive au fost indepartate. In acest moment, bornele bateriei ar trebui sa functioneze in mod corespunzator, iar masina ta ar trebui sa nu mai aiba nici o problema la pornire.

La final poti folosi o perie pentru a spala si curata bine bornele ca sa fii sigur ca nu mai exista reziduuri. Acest lucru va incetini acumularea de acid sulfuric pe bornele bateriei de la masina.

Pont! Daca ai mai mult timp la dispozitie, curata si carcasa exterioara a bateriei pentru ca aceasta sa aiba o viata cat mai lunga. Verificata si curatata din timp, bateria va ramane curata, iar murdaria nu se va mai acumula. Astfel, vei stopa scurgerea curentului care descarca incet bateria.

Atentie!

• Bateriile auto contin un gaz periculos de plumb-acid care poate exploda daca exista scantei in preajma bateriei atunci cand aceasta se incarca sau descarca. Acestea contin, de asemenea, acid sulfuric, care poate arde ochii și pielea. Nu incerca sa lucrezi la motor in timp ce masina este pornita daca vrei sa eviti un accident.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Durata de viata prelungita a bateriei unui dispozitiv electronic este foarte importanta, mai ales daca acesta este...
Laptopurile confera mobilitatea necesara in activitatile de zi cu zi si in munca de la serviciu, insa...
Daca o baterie de laptop MacBook este folosita un timp indelungat, procesorul acesteia poate intampina dificultati in...