Cum sa schimbi bateria de la cheia auto

Cum sa schimbi bateria de la cheia auto

Indiferent cu ce fel de cheie porneste autoturismul tau, daca e model mai vechi sau mai nou, la un moment dat bateria va ceda. Durata de viata a unui astfel de acumulator este, in medie, de 3-4 ani. Poti opta pentru inlocuirea bateriei contracost intr-un service sau chiar la ceasornicar ori poti invata singur cum se procedeaza.

De unde achizitionezi bateria pentru cheia auto. Bateria poate fi cumparata din orice hipermarket la preturi deloc piperate.

Cum sa inlocuiesti bateria de la cheia auto:

- scoate cheia mecanica din compartimentul sau;

- desfa carcasa cu ajutorul unei surubelnite, fara sa fortezi exagerat;

- scoate bateria veche, nu inainte de a face o poza pentru verificarea ulterioara a pozitiei;

- aplica noul acumulator si inchide carcasa.

Sfat. Cauta in manualul de utilizare al masinii referiri la tipul bateriei din cheia cu telecomanda si indicatii privind toate secventele lucrarii de inlocuire. Daca tot nu te descurci, cauta pe Youtube. Gasesti destule tutoriale pe subiect.

Important. Inlocuierea bateriei trebuie sa se intample destul de repede, deoarece altfel s-ar putea sterge softul de pe cheie. Daca se intampla asta, mergi intr-un service. Bateriile potrivite pot fi identificate cu precizie dupa indicativele scrise pe carcasa lor. Pentru sistemele keyless-go se vor folosi numai baterii de cea mai buna calitate, pentru a nu fi nevoit sa inlocuiesti in scurt timp acumulatorul...

Cum iti dai seama ca bateria de la cheia auto este pe duca. Cheile mai vechi dispun de un LED care se aprinde intermitent, atragand atentia asupra reducerii critice a resurselor bateriei. In cazul autoturismelor mai noi, este folosit ecranul de pe consola centrala sau de la bord pentru a te anunta ca nu mai ai baterie la cheie.

Tipuri de baterii pentru cheile auto. Nu stii ce model de baterie e necesar pentru cheia auto? Verifica manualul sau da o cautare pe Google. In plus, e util sa examinezi bateria cea veche. Cele mai multe baterii pentru cheie sunt de tip litiu-dioxid de magneziu si sunt marcate cu litera C. Litera urmatoare se refera la forma, R( rotund). Cele patru cifre care urmeaza indica diametrul si inaltimea bateriei in mm. Spre exemplu, indicativul CR 2025 inseamna: baterie rotunda cu litiu-dioxid de magneziu, diametru de 20 mm si inaltime de 2,5 mm.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Umflarea rotilor masinii poate reprezenta o provocare chiar si pentru cei mai experimentati soferi, mai ales in...
Exista o multime de trucuri practice pe care le poti folosi pentru a scapa de micile probleme...
Geamurile masinii se aburesc rapid in perioada rece a anului, cand exista un contrast evident de temperatura...