Cum poate fi dezghetata incuietoarea de la masina

Cum poate fi dezghetata incuietoarea de la masina

Diminetile de iarna pot aduce surprize neplacute, cum ar fi inghetarea diferitelor parti ale masinii, printre care se numara si incuietorile. Iata cum poate fi dezghetata incuietoarea de la masina:

1. Verificati daca toate incuietorile masinii sunt inghetate, caz in care treceti la urmatorul pas.

2. Aplicati presiune asupra portierei, pentru a desprinde pojghita de gheata, in vederea deschidetii incuietorii. Puteti incerca, de asemenea, sa spargeti gheata din incuietoare, cu ajutorul unei raclete, avand grija sa nu zgariati portiera.

3. Folositi caldura corpului, tinand unul dintre degete pe incuietoarea inghetata, timp de 2-3 minute. Incercati, apoi, sa introduceti cheia in incuietoare, evitand fortarea acesteia, pentru a nu o rupe. Daca incuietoarea opune rezistenta, incercati o alta metoda sau repetati operatiunea, pana cand incuietoarea masinii se dezgheata.

4. Folositi o sursa de caldura, cum ar fi un uscator de par, pentru a topi direct gheata sau o bricheta, trecand flacara pe de-asupra cheii, de cateva ori, pana aceasta se incalzeste, pentru a topi gheata din incuietoare. Repetati procesul pana cand da rezultate.

5. Folositi o solutie pentru dezghet, pentru a deschide incuietoarea inghetata. Aveti grija sa depozitati aceasta solutie inafara masinii, pentru a putea avea acces la ea in caz ca va ingheata incuietorile.

6. Folositi o alternativa la solutia pentru dezghet, cum ar fi un dezinfectant de maini, deoarece aceasta contine alcool, ce va topi gheata. Turnati dezinfectantul pe cheia de la masina si introduceti-o in incuietoare. Nu folositi aceasta solutie in combinatie cu flacara deschisa, deoarece poate lua foc.

7. Atentie! Evitati sa folositi apa fierbinte pentru a incerca sa dezghetati incuietoarea de la usa de la masina, deoarece, chiar daca gheata se va topi imediat, aceasta poate ingheta din nou, in scurt timp si nu veti reusi sa deschideti incuietoarea.

Evitati, de asemenea sa fortati cheia in incuietoare, deoarece o puteti rupe si nu folositi alte substante pentru dezghetarea incuietorii, cum ar fi otetul, deoarece acesta poate lasa urme pe maner si portiera.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masina ta ascunde multe mistere, indiferent daca esti sofer cu experienta sau unul incepator. Practic, multe dintre...
Ai zgariat masina si vrei sa o faci ca noua? Trebuie sa cunosti cu exactitate culoarea originala...
Indiferent cu ce fel de cheie porneste autoturismul tau, daca e model mai vechi sau mai nou,...