Cum sa economisesti combustibil iarna

Cum sa economisesti combustibil iarna

In timpul iernii masinile consuma mai mult combustibil, datorita conditiilor meteo nefavorabile.

Iata cum puteti economisi combustibil iarna:

Umflati rotile in mod regulat, deoarece aerul rece de afara scade presiunea aerului in acestea si creste riscul deraparii. Pentru a obtine un consum bun pe timp de iarna, monitorizati presiunea aerului in roti, pentru a se pastra la nivelul recomandat de producator.

Verificati alinierea rotilor, deoarece daca aceasta nu este corecta, stabilitatea autovehiculului scade, suprasolicitand, totodata, motorul, lucru ce creste consumul de combustibil cu pana la 2,5 %.

Evitati intrarea in repaus a motorului, in timpul condusului, deoarece repornirea acestuia consuma mult combustibil.

Evitati sa purtati o greutate excesiva in sau pe masina, deoarece cu cat aceasta e mai mare, cu atat consumul de combustibil creste.

Alimentati dimineata devreme, deoarece atunci cand temperatura e scazuta, densitatea motorinei sau a benzinei e mai mare si ocupa mai putin spatiu in rezervor. In timpul zilei, cand temperatura creste, densitatea combustibilului scade, ocupand mai mult loc.

Nu in ultimul rand, evitati condusul agresiv. Apasarea excesiva a acceleratiei si franatul brusc cresc consumul de combustibil cu pana la 25%.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mucegaiul uscat este o problema frecventa in cazul cauciucurilor de la masina. Iata cum puteti preveni mucegairea...
Uleiul de motor mentine lubrifiate partile componente, protejandu-le de rugina si degradare. Iata cateva mituri legate de...
Autoturismele pot fi greu de pornit in sezonul rece, din cauza temperaturilor scazute care afecteaza motorul. Iata...