Cum se face un plan de investitii

Cum se face un plan de investitii

Stabilirea unui plan de investitii nu presupune doar deschiderea unui cont de economii si cumpararea unor actiuni. Pentru a putea crea un astfel de plan este important sa stabiliti scopul investitiei, telurile pe care doriti sa le atingeti si sa luati in calcul diferite optiuni de investitii, pentru a le alege pe acelea care sa va ajute sa va atingeti scopul. Iata cum se face un plan de investitii:

Stabiliti-va telurile de viitor. Un plan de investitii atent structurat va va ajuta sa va atingeti telurile pe termen scurt si lung, cum ar fi stabilirea unui cont de economii pentru a plati studiile copiilor, folosind profitul obtinut de pe urma unor investitii sau crearea unei pensii private.

Stabiliti o suma pe care puteti s-o investiti, pentru inceput. In functie de telurile stabilite, un broker va poate ajuta sa stabiliti de ce suma aveti nevoie pentru o investitie initiala.

Ganditi-va la riscurile pe care sunteti dispusi sa vi le asumati. Investitiile cu riscuri mari pot produce sume mari, insa va pot face sa pierdeti multi bani. Daca nu sunteti dispusi sa riscati este indicat sa investiti in bunuri de tezaur si in actiuni de bursa fara riscuri mari.

Diversificati-va optiunile de investitie. In loc sa va axati pe actiunile asociate unei anumite industrii, includeti mai multe industrii. De asemenea puteti investi majoritatea banilor in bunuri de tezaur si doar o mica parte in actiuni cu risc. Diversificarea investitiei va va ajuta sa minimalizati riscul pierderii unor sume mari de bani.

Analizati tranzactiile bursiere. Chiar daa aveti un broker de incredere este bine sa stiti sa cititi rapoartele, sa urmariti valoarea actiunilor si sa preconizati evolutia in viitor a investitiilor facute. Astfel pierderile vor fi minimalizate si puteti da peste oportunitati noi de investitie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti un agricultor fara experienta, insa vrei sa muncesti pamantul cum se cuvine? In acest caz, cu...
Orice om are posibilitatea sa castige mai multi bani si chiar sa devina bogat. De unde deducem...
Indiferent daca esti un colectionar de monede experimentat sau unul incepator, vei avea cu siguranta dorinta de...