Cum sa cumperi titluri de stat. Se lanseaza Programul Tezaur

Cum sa cumperi titluri de stat. Se lanseaza Programul Tezaur

Orice roman va putea sa achizitioneze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fara comisioane. In acest sens, ministerul de Finante lanseaza programul Tezaur.

Titlurile de stat pentru populatie vor fi emise prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei statului, a anuntat ministerul Finantelor prin intermediul unui comunicat. Foarte important este si faptul ca veniturile obtinute din detinerea titlurilor emise de statul roman, prin Ministerul de Finante, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal. Termenii si conditiile financiare aferente fiecarei emisiuni vor fi specificate in cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finantelor Publice, se mai noteaza in respectivul comunicat.

Ideea lansarii unui astfel de program a aparut inca de la finele lunii august, cand reprezentantii Ministerului Finantelor anuntau ca se va lansa in septembrie o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie in cadrul programului FIDELIS, iar din octombrie vor veni cu un nou instrument, mai exact certificate trezorerie. Cat despre dobanzi, nu exista nicio informatie. Stim doar ca vor fi anuntate cand vor fi publicate proiectele.

Titlurile de stat emise de Finante in cadrul programului FIDELIS Centenar au intrat la tranzactionare pe 5 august 2016.

MFP a atras 735 milioane de lei prin emisiunea de titluri de stat, de sapte ori mai mult fata de oferta de 100 milioane lei anuntata initial. In cele trei saptamani de oferta, 20 185 persoane fizice au cumparat titluri de stat, de 16 ori mai multe fata de anul trecut, anunta, la acel moment, Bursa de Valori Bucuresti . Astfel, romanii au cumparat titluri de stat pentru ca sunt mai avantajoase decat depozitele bancare.

Pe 4 august 2017, Ministerul de Finante a platit investitorilor prima dobanda anuala pentru titlurile de stat FIDELIS, editia Centenar, in valoare de 2,15 lei/obligatiune.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Craciunul reprezinta, probabil, cea mai frumoasa sarbatoare a anului. Nasterea Domnului vine cu bucurie, liniste sufleteasca, sperante...
Mersul la cumparaturi poate fi o provocare, mai ales daca nu esti obisnuit/a si ai tendinta de...