Cum sa economisesti peste 2700 lei/an, fara efort

Cum sa economisesti peste 2700 lei/an, fara efort

Economiile sunt greu de facut in zilele noastre, cand nevoia de consum e alimentata sistematic, iar confortul nu poate fi inchipuit fara cheltuieli serioase. Exista, insa, posibilitatea de a pune o suma importanta deoparte, pe an, fara sa faci un efort considerabil.

Luni. Fa-ti cafeaua acasa. Vei scuti intre 1 si 5 lei, in functie de locul in care obisnuiesti sa bei cafeaua cand mergi la serviciu.

Marti. Mergi pe jos la job. O solutie excelenta pentru buget si pentru sanatate. Sigur, daca locuinta ta e prea departe de job, nu incerca asa ceva. Sa zicem, insa, ca stai la maximum 5 km de birou si poti sa te deplasezi pe jos. Vei scuti un consum pe un traseu dus-intors de 10 km. Masina consuma, sa presupunem, 6% in conditii de oras. Un litru de motorina costa 5 lei. Asadar, economia garantata este de 3 lei!

Miercuri. Ia pranzul la pachet. Nu e vreo rusine sa iei pranzul la pachet. Poti renunta intr-o zi sa iei pauza de masa la restaurant. Si daca mananci cat o vrabiuta, tot o sa faci o economie de 15-20 lei!

Joi. Bea apa de la robinet si renunta la alcool. Stim, in multe dintre orasele Romaniei, apa de pe teava nu e chiar grozava. Din fericire, e potabila si nu prezinta risc de imbolnavire(de obicei). Asa ca, o data pe saptamana, poti sa te hidratezi de la robinet. Economie: intre 4 si 7 lei(sticla mica vs sticla mare).

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un consultant financiar este o persoana care se ocupa cu realizarea unor planuri financiare pentru pensii sau...
Banii au devenit, ne place sau nu, un mijloc fara de care omul modern nu se poate...
Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva...