Cum sa importi marfa din China

Cum sa importi marfa din China

În prezent, deși poate doar bănuiți însă nu dispuneți de certitudine, marea majoritate a afacerilor care se bucură de succes se bazează pe mărfuri importate din China. În această categorie de business-uri se pot încadra începand de la unitățile HoReCa, saloanele de înfrumusețare, fabrici, și până la magazinele de articole vestimentare sau marketplace-urile online. Ca urmare, există o varietate largă de produse pe care vă puteți lansa propria afacere.

Însă cum ar fi dacă bugetul inițial pe care vi l-ați propus să fie înjumătățit și, totuși, să cunoașteți progresul pe piața căreia vă adresați? Orice antreprenor își dorește ca afacerea sa să înflorească, însă asta nu înseamnă că vă puteți lipsi de cele mai bune soluții legate de importul din China.

Regăsiți mai jos câteva informații relevante despre acest subiect care v-ar putea fi de folos în vederea simplificării importurilor din China. 😊

DESPRE ROMASIA
Romasia Logistic este o firmă românească, cu sediul în Arad și punct de lucru în București, precum și în China - Hong Kong, Guangzhou și Yiwu.
Compania oferă servicii de asistență/consultanță și servicii de logistică firmelor care importă marfă din China - în special firmelor care nu au experiență necesară sau care vor să rămână competitivi și se reorientează cu achizițiile spre China.

SERVICII OFERITE DE NOI
Romasia Logistic se axează pe 2 servicii importante.
Primul este serviciul de import la cheie și se adresează companiilor mici si mijlocii. Această linie de business oferă servicii de grupaj all-in, în care clientul ne dă factura proforma de la furnizorul găsit, și noi ne ocupam de absolut totul, până când marfa ajunge în depozit București / depozitul clientului. Marfa se plăteste în Romania, în lei + TVA. La final marfa se primește cu factură de România, Romasia își asumă în totalitate garanția plății, a transportului din China și a livrării mărfurilor comandate.

Aceasta este varianta în care clientul care nu mai poate fi competitiv pe piață sau dorește să își îmbunătățească performanța și se reorientează spre China. Nu cumpară un container plin pentru că nu are capacitate financiară, logistică și/sau de vânzare. Din acel moment apar problemele: pot să am încredere în furnizor? Plătesc în China? Cât costă marfa adusă acasă? Cât costă transportul? Cum fac importul? Aici intervine Romasia. Clientul ne trimite factura și packing list-ul (ce volum și greutate are marfa) și ne ocupăm de tot. Se încheie un contract, vom emite factură de România (deci are garanția plății), vom lua legătura cu furnizorul, vom plăti marfa și o vom recepționa în depozitul nostru din China, unde o consolidam cu alta marfă și o încărcăm în container. Clientul primeste o estimare pentru toate costurile înainte să începem, iar în fiecare etapă a procesului de achiziție, clientul va primit notificări referitoare la stadiul mărfii, plății sau transportului.

Același serviciu este și mai eficient dacă clientul are mai mulți furnizori. Consolidăm marfa la depozitul nostru din China, îi emitem o singură factură de România, ceea ce înseamnă că are cost eficient de transport.

Al doilea serviciu important este cel dedicat firmelor de talie mare. Spre deosebire de prima categorie de servicii furnizate de Romasia, al doilea serviciu este oferit în special firmelor de distribuție, unde se lucrează pe proiectele personalizate ale clienților. În acest caz, funcționam exact ca și departamentul de achiziții / logistică al clientului, fiind "colegii de achiziții din China și colegii cu importurile din România". Aici ne ocupam de partea de achiziții, verificare marfă, transport/logistică și comisionare vamală.

Cele două direcții enunțate anterior ("IMPORT LA CHEIE" și ACHIZIȚII) sunt principale. Secundar, lucrăm și pe alte zone/proiecte, ca de exemplu achiziții utilaje cu fonduri europene/naționale, gestionare proiecte cum ar fi săli de evenimente, fabrici, proiectele HoReCa, etc.

Pe lângă cele menționate mai sus, oferim și servicii asistență achiziții din Yiwu International Market (cel mai mare complex comercial en gros din lume). Dacă ești o firmă de distribuție care vinde sute de repere și te hotărăști că vrei să îți crești profitul sau nu mai ești competitiv și ai nevoie de prețuri mai bune la achiziție, Yiwu International Trade market este fără dubii cea mai bună soluție.

Poți să cumperi 2-3 baxuri de marfă din fiecare reper, noi îți consolidăm marfa, o verificăm și ți-o trimitem acasă. Dar cum ajungi acolo și ce faci după ce ajungi? Aici intervenim noi. Te asistăm la obținerea vizei de China, te așteptăm la aeroport în China, îți găsim cazare, te asistăm în târg la achiziții. Tu trebuie doar să alegi marfa și de acolo ne ocupăm noi de tot până ajunge marfa la tine în depozit. O recepționăm în depozitul din China, o verificăm și o trimitem în România. Fără riscuri.

Romasia este probabil singura firmă românească cu colegi români aflați permanent în China, cu depozite proprii pentru consolidare marfă și cu propria linie de grupaj maritim containerizat. În China toate activitățile sunt in-house, făcute de angajații noștri și anume partea de achiziții, verificare marfă, depozitare/logistica etc. Servim clienții noștri prin gestionarea responsabilă a întregului lanț de aprovizionare și ne-am angajat să atingem cele mai înalte standarde și satisfacerea nevoilor acestora prin prețuri competitive, prin calitate și încredere.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti un agricultor fara experienta, insa vrei sa muncesti pamantul cum se cuvine? In acest caz, cu...
Orice om are posibilitatea sa castige mai multi bani si chiar sa devina bogat. De unde deducem...
Indiferent daca esti un colectionar de monede experimentat sau unul incepator, vei avea cu siguranta dorinta de...