Simptomele si tratarea bolilor contagioase

Simptomele si tratarea bolilor contagioase

Bolile contagioase sunt transmisibile prin contact direct si prin stranut.

Infectiile ce cauzeaza aceste boli pot fi virale sau bacteriene. Odata ce ne imbolnavim este important sa descoperim daca suntem sau nu contagiosi, pentru a evita imbolnavirea altor persoane. Iata care sunt simptomele bolilor contagioase si cum pot fi tratate acestea:

1

Simptomele bolilor contagioase
Mucusul gros de culoare galbena/verde indica o infectie respiratorie contagioasa, ce implica inflamarea cailor respiratorii. Insa, daca mucusul este subtire si transparent, acesta este cauzat de diferite alergii, care nu sunt contagioase.

Temperatura peste 37,5 de grade Celsius sau febra este una dintre cele mai comune simptome ale bolilor infectioase, fiind o reactie naturala a organismului uman, ce lupta cu infectiile prin febra. Temperatura normala a corpului este intre 36,5 si 37,5 grade Celsius. Daca depaseste acest prag, poarta denumirea de febra.

Iritatiile pielii aparute la extremitati, ce se intind spre interior sau invers sunt adesea semne ale unor boli contagioase. Acestea pot fi alergice sau virale. Iritatiile virale sunt semne ale unor infectii virale cum ar fi varicela sau pojarul.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult. ...
Exista anumite boli, cum ar fi hepatita C, racelile, febra, durerile de cap sau problemele la nivelul...
Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...