Ce este si cum te poate afecta fumatul la mana a treia

Ce este si cum te poate afecta fumatul la mana a treia

Fumatul reprezinta un viciu foarte periculos atat pentru oamenii care-l practica cat si pentru cei din jur. Cunoastem efectele fumatului pasiv(la mana a doua). Din pacate, mai exista un pericol ascuns: oamenii de stiinta au descoperit faptul ca fumatul la mana a treia poate fi si mai nociv!

Ce este fumatul la mana a treia? Reprezinta inhalarea fumului care ramane impregnat in par, haine, piese de mobilier sau in autoturism. Unii cercetatori cred ca acest tip de fumat ar putea dauna chiar mai mult decat fumatul clasic sau cel pasiv. Pentru a ajunge la o astfelde concluzie au fost facute teste pe soareci.

Cum ne poate afecta fumatul la mana a treia. Se pare ca acest tip de fuamt reprezinta o cauza a aparitiei diabetului de tip 2, dar si a bolilor la nivelul ficatului si plamanilor. Dupa o expunere de sase luni, soarecii testati au inceput sa dezvolte rezistenta la insulina!

Concluzie. Asadar, fumatul la mana a treia poate deveni un ucigas tacut. Substantele nocive pot fi absorbite, in timp, prin piele si pe caile respiratorii. Toxinele raman pe suprafetele din jur timp de multi ani si rezista chiar si in fata celor mai puternice substante de curatat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traiesti mai mereu o senzatie de frig? Daca se intampla in sezonul rece, nu e ceva iesit...
Fumatul este extrem de nociv, iar de asta e constient chiar si cel mai inrait fumator. Ce...