Cum sa scapi de DEPENDENTE

Cum sa scapi de DEPENDENTE

Dependenta este o stare psihica nociva, indiferent de tiparul declansatorului. Fie ca esti dependent de o persoana, de un anumit consum sau de un fenomen social, evolutia ta umana va fi periclitata, daca persisti in acest comportament.

De cele mai multe ori, comportamentele umane deficitare reprezinta  un mecanism care te apara de unele suferinte de moment. Daca acest mecanism continua sa existe si dincolo de scopul sau punctual, atunci se declanseaza, prin comportamente repetitive, dependente extrem de daunatoare pentru viata ta!

Dependenta se raporteaza, de obicei, la o deficienta psiho-afectiva a individului. Spre exemplu, devii dependent, daca ai o stima de sine scazuta sau iti lipseste iubirea celor apropiati. Cum incerci sa treci peste aceste carente? Prin mijloace exterioare, mentale si/sau fizice.

Dependenta psihica se refera la dorinta compulsiva de a consuma anumite substante sau de a repeta anumite comportamente pentru a obtine starea de bine.

De cealalta parte, dependenta fizica se refera la aparitia unor simptome specifice in momentul in care organismul simte lipsa substantei sau a comportamentului adictiv, precum se intampla in timpul sevrajului.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fumatul reprezinta un viciu foarte periculos atat pentru oamenii care-l practica cat si pentru cei din jur....
Pentru a-ti verifica starea de sanatate este indicat sa consulti periodic medicul de familie. Acesta te va...