Cum sa tratezi OSTEOPOROZA

Cum sa tratezi OSTEOPOROZA

Osteoporoza este o leziune osoasa caracterizata prin subtierea si rarefierea oaselor, cu formarea unor cavitati de diverse dimensiuni. Boala apare apare ca urmare a demineralizarii oaselor si, mai ales, din cauza lipsei de vitamina D.

Osteoporoza apare, cu predilectie, la varsta a treia si este o boala specifica sexului feminin(peste 80% dintre cazuri sunt intalnite la femei). Boala se caracterizeaza printr-o reducere a masei osoase ce duce la modificarea arhitecturii oaselor, astfel incat acestea devin din ce in ce mai subtiri, cu interiorul moale si poros. Din pacate, pot aparea fracturi chiar si atunci cand osul este supus unei presiuni minore. Cele mai periculoase sunt fracturile de bazin, de coloana vertebrala sau de sold.

Pentru prevenirea unor probleme mai grave, este foarte important ca persoanele trecute de 50 de ani sa consulte medicul cu privire la riscul de osteoporoza.

Pe langa tratamentul clasic, exista si  metode naturale de a preveni osteoporoza. Iata care sunt acestea:

1. Alimentatie sanatoasa. Aportul de vitamine si minerale, in special de calciu si vitamina D, este esential atat pentru prevenirea cat si pentru tratamentul osteoporozei. Cantitatea de calciu necesara depinde de varsta si de sex. Barbatii intre 25 si 65 si femeile intre 25 si 50 de ani au un necesar de 1 g Ca/zi, iar barbatii peste 65 de ani si femeile peste 50 de ani, de 1,5 g Ca/zi. Femeile, in perioada de sarcina si de alaptare, au nevoie de 1,2 g Ca/zi.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tridin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Osteoporoza primara. ...
Citeste prospectul medicamentului Sedron 70 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Protelos si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Protelos este un...