Ce semne iti poate oferi limba despre sanatatea ta

Ce semne iti poate oferi limba despre sanatatea ta

Sa scoti limba e un gest nerecomandat in societatea europeana, deoarece denota lipsa de bun-simt. In Tibet, in schimb, acest gest presupune ca saluti. Pe langa insemnatatea sociala, scoaterea limbii te poate ajuta sa descoperi potentiale afectiuni. Poti face asta in fata oglinzii, dupa ce citesti articolul nostru.

1. Localizeaza zonele aferente fiecarui organ. Limba este o intreaga harta, cu zone specifice pentru fiecare organ in parte. Orice modificare(inflamatie, rana, pete, basici) poate indica o afectiune a acestor organe.

 limba organe

2. Forma limbii. Culoarea si aspectul pot indica diferite probleme de sanatate. La fel si forma limbii:

- limba subtiata poate insemna probleme metabolice, dar si o forma severa de deshidratare;

- limba umflata poate indica afectiuni tiroidiene.

- limba ingrosata poate indica faptul ca iti lipseste vitamina B12 din organism.

3. Santul median(septum linguae) stramb:

- cand santul(linia verticala) este curbat(a ) mai aproape de partea inferioara a limbii(spre cerul gurii), e posibil sa existe probleme la nivelul coloanei vertebrale.

- o curba in mijlocul liniei verticale vertical poate indica probleme in regiunea toracica.

- o curba mai aproape de vârful limbii poate indica probleme in regiunea cervicala.

4. Limba geografica este o anomalie ce se prezinta sub forma unor zone de leziuni depapilate de culoare rosie, cu un contur neregulat, asemanator cu o harta, de dimensiuni variabile, de obicei circulare, unite printr-o banda alba, situate pe fata dorsala sau pe marginile limbii. Anomalia se mai numeste si glosita migratorie benigna deoarece forma, marimea si dispunerea zonelor depapilate este schimbatoare in timp. Aceasta afectiune poate indica probleme hormonale si lipsa de vitamina B2. Uneori poate provoca arsuri si durere.

5. Limba tremuranda. Tremurul la nivelul acestui organ poate insemna anxietate, frica , neurastenie sau chiar un simptom al bolii Parkinson.

6. Limba crapata(fisurata). Aceasta afectiune a limbii este cel mai adesea ereditara. De asemenea, poate fi asociata cu sindromul Melkersson-Rosenthal (o afectiune neurologica rara) si apare in cazurile in care psoriazisul se instaleaza la nivel oral.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gusa sau barbia dubla se formeaza din cauza mostenirii genetice, a imbatranirii si a cresterii in greutate....
Limba este un organ pe care il folosim constant, dar caruia nu-i acordam prea multa atentie. Folosim...
Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult. ...