Parul grizonat poate ascunde boli grave

Parul grizonat poate ascunde boli grave

Parul carunt este, de obicei, un atribut al varstei inaintate. Daca ai albit, desi nu ai inca 30 ani, ar putea fi un semnal de alarma. Astazi, vorbim despre cauzele albirii premature si despre pericolele legate de acest proces.

1. Boli de nima. Consulta un cardiolog, daca esti barbat si observi ca albesti vertiginos. Oamenii de stiinta au aratat ca albirea prematura este adesea asociata cu un risc ridicat de cardiopatie ischemica. Aceasta nu prezinta simptome in stadiul initial, asa ca r fi bine sa acorzi acestui semn special.

2. Acumulare de peroxid de hidrogen. In mod normal, foliculii de par produc o cantitate mica de peroxid de hidrogen. Cu toate acestea, atunci cand se acumuleaza, iti decoloreaza parul. Aceasta afectiune poate fi tratata cu un compus activat prin UVB numit PC-KUS (o pseudocatalaza modificata). Acesta se mai foloseste pentru tulburarile de pigmentare a pielii.

3. Lipsa vitaminelor D3 si B12. Uneori, pentru a opri incaruntirea, este suficient sa pastrezi o dieta echilibrata: specialistii au descoperit ca o lipsa de vitamina D3 duce la pierderea melaninei (substanta care confera culoarea pielii si parului). La fel se intampla si in cazul lipsei de vitamina B12.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Albirea prematura a parului este o problema larg raspandita in societatea moderna! Nivelul de stres si stilul...
Albesti prematur, iar stralucirea parului nu mai este cea obisnuita? Cel mai probabil o afectiune(anemie, vitiligo, boli...
Incaruntirea parului este determinata de factorii genetici si de stresul la care suntem supusi zi de zi....