Iti ies pete pe piele? E posibil sa suferi de una dintre urmatoarele afectiuni

Iti ies pete pe piele? E posibil sa suferi de una dintre urmatoarele afectiuni

Multi oameni ignora diferitele semne care le apar pe piele. O greseala imensa, pe principiul lasa ca trece! De ce nu trebuie sa actionezi astfel? Deoarece orice modificare a culorii pielii poate indica o afectiune mult mai grava.

Petele pe piele apar cu predilectie in sezonul cald. Nu le neglija. Aceste depigmentari( discromii) pot ascunde afectiuni serioase. Sfatul nostru e sa mergi la medicul specialist, daca petele respective persista mai mult de 3 zile.

Boli de piele. De cele mai multe ori, petele care apar la nivelul pielii sunt afectiuni ale acesteia.

- hipercromia(culoare inchisa a pielii) - pistrui, pete de batranete, reactie dupa terapia cu radiatii.

-hipocromia si acromia(decolorarea pielii) – sunt tulburari dobandite la nastere sau in urma unor afectiuni.

Insa petele pe piele pot indica si anumite afectiuni interne, nu doar boli ale pielii:

Purpura - multi o considera inofensiva, dar nu e deloc asa. E o afectiune grava. Cand multe zone ale corpului se invinetesc frecvent, poti banui ca suferi de purpura, mai ales daca pata nu se decoloreaza la apasare, precum in cazul eritemului.

Boala Addison(insuficienta suprarenala lenta)– daca apar pete maronii mai ales in zona liniilor din palma, ia in calcul prezenta acestei afectiuni. De multe ori, aceste pete se estompeaza sau chiar dispar. Consulta un specialist!

Melasma – pielea se coloreaza in exces(obraji, frunte, nas). Boala nu e foarte periculoasa, insa e inestetica, mai ales ca e prezenta, in special, la femei.

Hemocromatoza – cunoscuta in popor si ca pete de ficat aceasta afectiune arata faptul ca ficatul nu mai lucreaza la parametri optimi. Mai exact, fierul nu este metabolizat cum trebuie. Petele de ficat apar la bolnavii de ciroza, diabet, afectiuni ale stomacului sau colecistului. De culoarea galben-maronie, aceasta pata isi face loc pe maini, picioare, gat si fata.

Lichen scleros sau atrofic – vorbim despre pete de mica dimensiune si lucioase ce apar in zona organelor genitale si se extind pe intreg corpul. Pot presupune dereglari hormonale sau o hiperactivitate a sistemului imunitar.

Pitiriazis versicolor – boala cauzata de o ciuperca. Se manifesta prin aparitia de pete maronii mici si rotunde, in zona spatelui si a pieptului.

Vitiligo apare pe fondul unor tulburari grave ale metabolismului. Pe corp isi fac loc pete mari albe. Odata cu imbolnavirea, pielea devine extrem de sensibila.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te-ai saturat de alunitele si negii de pe corp? Pielea sensibila se umple de eczeme, cand ti-e...
Citeste prospectul medicamentului Soventol, gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Soventol...
Vitiligo este o afectiune ce produce pete albe pe piele, care sunt provocate de distrugerea sau slabirea...