Ce trebuie sa stii pentru a deveni mason

Ce trebuie sa stii pentru a deveni mason

Masonii sau francmasonii sunt membri ai unei asociatii discrete raspandita in toata lumea, organizati in loji masonice. Sunt adeptii principiului fraternitatii si se recunosc intre ei prin semne si embleme.

De obicei, masonii sunt asociati cu imaginea unor oameni extrem de puternici, influenti, bogati, ceea ce a atras invidia multora, dar in acelasi timp a starnit si dorinta neinitiatilor de a se alatura unei organizatii masonice.

Cine sunt masonii si ce este Masoneria?

Masoneria este o organizatie care exista de 300 de ani si este cea mai veche organizatie non-politica din lume. Ritualurile masonice au fost intalnite in vechile scoli mistice din Egipt, Grecia si Orientul Apropiat. Maestrii, calfele si ucenicii care compun o loja sunt pilonii unei fraternitati ce a dainuit in secret sute de ani, de la arderea pe rug a cavelerior templieri si pâna la iesirea lor la lumina.

Prima Mare Loja a Francmasoneriei s-a constituit la Londra, pe 24 iunie 1717. Curentul ideilor iluministe promovate de masoni a dus la mari revolutii: cea americana, in 1776, apoi cea franceza, in 1789. Principii masonice precum Libertate, Egalitate, Fraternitate au dus apoi la germenii revolutiilor anului 1848.

Va doriti sa deveniti masoni? Iata ce trebuie sa faceti:
1.    Sa va insusiti principiile masoneriei. Francmasoneria este un ordin initiatic ai carui membri sunt infratiți prin idealuri comune morale, spirituale si sociale,si, in majoritatea ramificatiilor, prin credinta intr-o „Fiinta Suprema“, un „Mare Arhitect al Universului“. Pentru a deveni un mason, este necesar sa indeplinesti aceste cerinte elementare:
- Sa fii barbat
- Sa ai o reputatie buna si sa fii bine-vazut de colegii de breasla
- Sa crezi intr-o “Fiinta Suprema”, indiferent de religia ta
- Sa iti poti sustine familia
- Sa ai peste 21 de ani

2. Sa fiti o persoana morala, dornica de a deveni mai buna. Motto-ul masoneriei este “oameni mai buni fac o lume mai buna”, iar in acest sens, un mason trebuie sa:
- participe la intruniri lunare sau bilunare ale lojei
- sa invete istoria masoneriei si sa cunoasca Biblia
- sa-si insuseasca si sa promoveze idealul de a trai pentru binele intregii umanitati
- sa participe la ritualurile secrete ale masoneriei si sa afiseze simbolurile ei.

3. Sa cunoasteti diferenta dintre adevar si fictiune. Francmasoneria a fost asociata, de sustinatori ai diferitelor teorii ale conspiratiei, cu imaginea unei organizatii ultra-secrete, care intentioneaza sa conduca lumea, pe cand o astfel de intentie nu poate fi regasita in niciunul dintre principiile de baza ale masonilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Indiferent daca ai studii in resurse umane sau ai absolvit o facultate de alt profil, trebuie sa...