Cum sa scrii o scrisoare de intentie

Cum sa scrii o scrisoare de intentie

O scrisoare de intentie este, la propriu, reclama pe care ti-o faci; scopul unei astfel de scrisori ce insoteste CV-ul este de a trezi interesul angajatorului pentru un interviu.

Scrisoarea de intentie trebuie gandita si redactata astfel incat sa te prezinte cel mai bine in fata angajatorului, deci trebuie sa aiba ca punct de plecare nevoia acestuia.

Exista multe modele ca reper pentru intocmirea unei astfel de scrisori, dar esential este ca toate prezinta cateva caracteristici comune.

Informeaza-te. In prima instanta trebuie sa afli cate ceva despre compania pentru care aplici. Astfel vei demonstra ca ai oarece idee despre profilul si calitatile acesteia.

Adreseaz-o persoanei in drept folosind numele si functia acesteia, informatii pe care le poti afla astazi printr-un simplu telefon la respectiva companie. (Adreseaza-te cu Dle, Dna, Profesor, Dr. etc).

Scrisoarea trebuie scrisa in mod formal, corect, folosind un font neutru -ex. Arial sau Times New Roman.

Nu trebuie sa fie lunga. O scrisoare bine intocmita nu trebuie sa aiba mai mult de o pagina si trebuie de altfel sa fie bine structurata in paragrafe (max. 3).

Primul paragraf- Introducerea. In prima parte, ar trebui sa realizezi o introducere care sa starneasca interesul si care sa arate partea ludica si creativa din tine.

De ce eu? In cel de-al doilea paragraf te prezinti pe tine, cu toate calitatile si atuurile tale necesare job-ului pentru care aplici. In acest paragraf trebuie sa te vinzi pe tine, sa arati ca esti potrivit pentru job, ba chiar esti necesar.

Finalul. Cere un raspuns, cere un interviu si asigura-te ca ai pus datele tale de contact. Incheie scrisoarea intr-un mod protocolar: ex. Cu respect,... si semneaza-te.

Corecteaza. Nu uita sa te corectezi; ar fi penibil sa strecori fara voie o greseala gramaticala care ar putea sa creeze o imagine gresita despre tine.

Salveaza o copie caci nu se stie ce intamplari nefericite s-ar putea ivi.

Foto: forum.portal.edu.ro

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Indiferent daca ai studii in resurse umane sau ai absolvit o facultate de alt profil, trebuie sa...
Exista o profesie numita design industrial. Aceasta a aparut in secolul al XVIII-lea, avand un rol aparent...