Cum sa intri intr-o loja masonica?

Cum sa intri intr-o loja masonica?

Masoneria este cea mai vasta societate secreta din lume. Organizatiile masonice functioneaza sub forma obedientelor autonome, mari loje sau Mare Orient (grupari de loji), ele insele compuse din loji albastre (zise ?i ateliere) de câte 7-50 de persoane (uneori chiar mai multe). Asa ca pentru a intra in francmasonerie, trebuie inceput de jos, practic de la cea mai apropiata loja de dumeavoastra.

Iata cum trebuie procedat, in cativa pasi simpli:

1

Contactati o loja masonica locala.

- Cautati pe internet sau in Cartea de telefoane datele de contact ale lojei din localitatea dumneavoastra, mergeti la sediu si completati o cerere de aderare.

- Gasiti un mason si rugati-l sa va indrume (de obicei masonii se mandresc cu apartenenta la o loja, apar des in public purtand simboluri masonice si sunt dispusi sa discute cu potentiali noi membri)

- Unele ramificatii ale masoneriei solicita ca neinitiatii sa ceara din proprie initiativa aderarea, dar altele permit membrilor sa ofere invitatii, asa ca daca sunteti invitati de un mason recunoscut, puteti trece la urmatorul pas.

2

Convingeti comitetul de masonii care se ocupa de dumeavoastra sa va accepte in randurile lor. Iata care sunt etapele:

- Dupa ce petitia dumneavoastra a fost examinata, veti fi chemat la un interviu pentru Loja, cu un grup de francmasoni care formeaza un comitet de investigatie.

- Vi se va solicita sa va motivati dorinta de a face parte din francmasonerie si vi se cere sa oferiti cat mai multe informatii despre trecutul dumneavoastra si despre personalitatea dumneavoastra.

- Veti avea si dumeavostra posibilitatea de a pune intrebari despre loja pe care ati ales-o.

-  Comitetul de investigatie va studia dosarul dumneavoastra si va cauta referinte despre dumneavoastra (poate dura oricat, de la cateva zile la cativa ani). Abuzul de alcool sau droguri, violenta in familie, precum si alte probleme pot contintui motiv de refuz.

- Membrii lojei vor vota daca sa va accepte sau nu in randul lor.

- Daca sunteti acceptati, veti primi invitatia de a deveni membru.

3

Pentru a deveni mason, trebuie sa obtineti in cadrul organizatiei trei grade, numite si simbolice, dupa cum urmeaza:

- ucenicul trebuie sa invete principiile de baza ale masoneriei, sa-si insuseasca “adevarurile morale” si sa devina cunoscator al unei lucrari care contine expunerea concisa a unei doctrine religioase.

- calfa (sau companionul) continua instruirea in ceea ce priveste modul de functionare al organizatiei masonice (in special stransa legatura cu artele si stiintele), sustine un examen pe baza cunostilelor dobandite ca ucenic si trebuie sa invete pricipiile unei a doua conceptii religioase.

- maestrul este cel mai mare grad in masonerie. Pentru a ajunge aici, candidatul trebuie sa-si demonstreze competenta in ceea ce priveste principiile si valorile masoneriei.

Primirea gradului de maestru este sarbatorita de obicei printr-o ceremonie. Intregul proces (de la cererea de aderare la gradul de maestru) poate dura in medie intre patru si opt luni.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Indiferent daca ai studii in resurse umane sau ai absolvit o facultate de alt profil, trebuie sa...