5 sfaturi extrem de utile pentru gradina ta

Daca iti place sa petreci mult timp in gradina, in acest material vei gasi o selectie cu cinci sfaturi utile pe care sa le aplici in gradina ta!

Cum sa scapi de melcii fara casa din gradina
Limacsii sunt melci fara casa, care distrug plantele din gradina, deoarece se hranesc cu frunzele si fructele acestora. Exista mai multe modalitati de a scapa de acesti daunatori, dupa cum urmeaza: 1. Cu ajutorul capcanelor sau adunandu-i manual • Folositi capcane cu bere sau lapte.• Omorati limacsii cu ajutorul capcanelor cu faina de malai. Puneti cateva linguri in interiorul unui borcan culcat pe la laterala pe pamant. Limacsii vor manca... Mai mult »
Cum sa tratezi ARDEII din GRADINA. Boli si prevenire
Ardeii din gradina ta superba, fie ca sunt grasi, iuti sau kapia, nu sunt ocoliti de bolile care dau tarcoale culturilor la fiecare pas. Asa ca trebuie sa stii la ce sa te astepti si sa actionezi pentru a reduce pierderile. Iata lista de boli care pot afecta cultura de ardei: 1. Mana(Phytophthora Blight). Mana poate ataca intreaga structura a ardeiului. Primele semne apar pe frunzele plantei. Sunt niste pete... Mai mult »
Cum sa intretii uneltele de gradina
Gradina este un motiv de mandrie pentru orice gospodar care se respecta! Pentru a avea, insa, succes in cresterea plantelor, ai nevoie de pamant fertil si de unelte potrivite. Daca esti la inceput de drum in agricultura de gradina, astazi iti aratam cateva metode de intretinere a ustensilelor atat de importante in acest domeniu. 1. Curatarea uneltelor. Ai folosit sapa sau harletele? Nu uita sa le cureti de noroi, de... Mai mult »
Cum sa ai grija de gradina. Trucurile acestea nu trebuie ratate!
Daca esti la inceput de drum in agricultura, ai nevoie de o multime de sfaturi care sa te ajute la crearea si mentinerea unei gradini fara cusur, de care sa fii tare mandru!Iata cateva trucuri prin intermediul carora vei reusi sa cresti plante sanatoase, intr-un mod natural! FERTILIZAREA SOLULUI 1. Ceaiul de buruieni poate fi un fertilizator eficient. Taie buruienile si arunca-le in apa tinuta la soare. In cateva zile,... Mai mult »
Cum sa cumperi semintele potrivite pentru gradina ta
Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de specialitate, ambalate in hartie(carton). Desi pare usor sa cumperi seminte pentru gradina ta, exista anumite lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca vei produce plante sanatoase. 1. Verifica perioada de valabilitate a semintelor. Nu cumpara seminte expirate, deoarece acestea ar putea fi deteriorate. In aceasta situatie, productia va... Mai mult »

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In gradina este cam tot timpul ceva de facut; chiar si in lunile geroase. Ce sa mai...
Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota...
Iunie inseamna, intotdeauna, inceperea, in mod oficial, a sezonului de vara. E luna cireselor inima-de porumbel si...