1. Podelele de lemn pot parea o alternativa riscanta, datorita infiltratiilor de apa, care le pot deteriora in timp, insa acest impediment poate fi evitat, aplicand chit special pentru lemn intre podele si a cel putin 3 straturi de poliuretan pe baza de ulei, plus un strat de lac, pentru un plus de stralucire si rezistenta.
2. Covorasele de baie sunt create special pentru a putea fi spalate usor, avand o baza antibacteriana, ce previne dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. Mai mult, puteti opta pentru o gama variata de culori, texturi si modele, pentru a va decora baia dupa bunul plac.
3. Betonul este materialul de baza a podelei din baie, iar acesta poate fi renovat si intretinut, in asa fel incat sa aiba un aspect de piatra clasica, prin aplicarea de solutii speciale si prin lustruire. La final trebuie sa aplicati un strat de material cu textura, pentru a preveni alunecarea. Puteti, de asemenea, picta betonul, pentru a se asorta cu restul baii.
4. Pardoseala de cauciuc reprezinta o alta alternativa la gresia din baie, putand fi aplicata usor si rapid, potrivindu-se cu fiecare coltisor al baii, pentru a asigura un aspect placut. Pentru a-i da un plus de stralucire, puteti aplica, in mod regulat, un strat de ceara sau puteti s-o curatati cu apa si sapun.
5. Placile de otel inoxidabil pot inlocui cu usurinta gresia din baie, atata timp cat se evita marginile taioase. Acestea se pot aplica pe podeaua de beton, folosind suruburi inoxidabile, pentru a evita ruginirea, in contact cu apa.
6. Podelele laminate din PVC sunt acoperite cu polimer si sunt sunt foarte asemanatoare cu placile de gresie tradiitonale, fiind durabile, rezistente si usor de curata, cu ajutorul unei carpe umede.
7. Lambriurile impermeabile, cu aplicare fara mortar, reprezinta o alternativa la placile de gresie din cabina de dus, fiind facute din furnir laminat, ce impiedica imbibarea cu apa.