Cum sa scoti petele de grasime de pe haine

 Cum sa scoti petele de grasime de pe haine

Petele de grasime de pe haine pot aparea cu usurinta, insa sunt destul de greu de scos. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Indepartarea petelor recente:
Puneti niste pudra mentolata pe petele de grasime de pe haine. Aceasta va patrunde intre fibrele de material si va absorbi grasimea. Lasati pudra sa actioneze timp de 10-15 minute si apoi indepartati-o cu ajutorul unei perii de haine. Daca petele sunt inca vizibile, puneti hainele in masina de spalat si porniti un program cu apa rece. Aceasta metoda va da rezultate garantate, deoarece cand hainele se vor usca, petele vor disparea.

Aplicati creta. Aceasta va absorbi grasimea de pe haine si va face ca petele sa fie usor de scos.

Permiteti cretei sa actioneze timp de 10-15 minute si apoi indepartati-o. Daca petele sunt inca vizibile, spalati hainele cu apa rece si acestea vor disparea.

Preparati o solutie din sare si alcool sanitar. Aceasta este ideala pentru hainele din fibre mai groase, cum ar fi denimul sau inul. Amestecati o parte de sare cu 3 parti de alcool sanitar si turnati solutia pe petele de grasime de pe haine. Cu ajutorul unei carpe moi, imbibati bine solutia in pete, pentru a patrunde intre fibre. Permiteti solutiei sa actioneze timp de 10-15 minute si spalati hainele in mod obisnuit. Dupa uscare, acestea nu vor mai prezenta pete de grasime.

Folositi un detergent lichid de vase, deoarece va indeparta cu usurinta petele de grasime de pe haine, dizolvandu-le. Acoperiti petele de grasime cu detergent lichid de vase si cu ajutorul unei carpe moi, intindeti-l bine, pentru a patrunde in fibre. Puneti apoi hainele in masina de spalat si rulati programul obisnuit de spalare. Daca petele persista, spalati din nou hainele.

Folositi o solutie speciala de indepartare a petelor. Aceasta poate poate fi putin mai costisitoare, insa va oferi rezultate garantate, indepartand cu usurinta petele de grasime de pe haine. Urmati instructiunile de folosire de pe ambalaj.

2. Indepartarea petelor mai vechi:
Pulverizati spray fixativ pe petele de grasime de pe haine, folosind un prosop de hartie intre spray si material. Permiteti fixativului sa actioneze timp de 30 de minute si apoi spalati hainele in mod obisnuit. Dupa uscare petele de grasime vor disparea.

Folositi sampon de par. Acesta indeparteaza uleiurile naturale si grasimea de pe par si scalp, deci poate fi util si la indepartarea petelor de grasime de pe haine. Turnati sampon de par direct pe petele de grasime si intindeti-l cu ajutorul unei carpe moi, pentru a patrunde in fibre. Lasati-l sa actioneze 10-15 minute si apoi spalati hainele in mod obisnuit, in masina de spalat. Dupa uscare, acestea nu vor mai prezenta pete.

Turnati Cola pe petele de grasime de pe haine, deoarece aceasta bautura carbogazoasa detine proprietati de curatare. Lasati sucul sa actioneze timp de 1-2 ore si spalati apoi hainele in mod obisnuit. Dupa uscare, petele de grasime nu vor mai fi vizibile.

Folositi gel de aloe vera, pentru a indeparta petele vechi de grasime. Inmuiati hainele in apa rece si turnati gel pur de aloe vera de-asupra petelor, masandu-l cu putere, timp de cateva minute, pentru a patrunde in fibre. Spalati apoi hainele cu apa rece si petele de grasime vor disparea ca prin minune.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Paradoxal, petele de transpiratie sunt cauzate de deodorant sau de detergentul de rufe, produse, care in mod...
Petele de pe haine apar cand ti-e lumea mai draga, stresandu-te fara rost. Trebuie sa stii, insa,...
Daca va patati hainele cu marker permanent, nu va impacientati, deoarece exista o serie de metode de...