Metode eficiente de curatare a locuintei

Metode eficiente de curatare a locuintei

Tuturor li se intampla de multe ori, atunci cand incearca sa faceti curatenie, sa se piarda in detalii, concentrandu-se prea mult timp asupra unei sarcini, fara a se putea ocupa cum trebuie de celelalte.

Iata cateva metode de curatare eficienta a locuintei, care va vor ajuta sa economisiti timp si energie si va vor tine motivati, pentru a face mai multe lucruri deodata.

1

Puneti toate lucrurile la locul lor si aruncati la gunoi ce nu va mai trebuie. Faceti acest lucru dintr-un capat in altul al casei, in fiecare incapere. Totodata mutati obiectele mici de pe podea, cum ar fi cantarul, cosurile de gunoi, etc., pentru a va usura datul cu aspiratorul. Aranjati husele de pe scaun, paturile si pernele.

2

Stergeti praful din toate incaperile, folosind un pamatuf pentru a economisi timp, deoarece puteti patrunde si in locurile greu accesibile. Asigurati-va ca scuturati bine pamatuful cat de des, dupa stergerea unei suprafete, mai ales daca nu ati sters praful de mult.

3

Luati un sac mare de gunoi si goliti in el toate cosurile din casa, apoi legati-l si aruncati-l.

4

Folositi o solutii speciale, intr-o sticla cu pulverizator si o carpa moale pentru a curata toate suprafetele de sticla si ecranul televizorului, a calculatorului etc. Folositi o solutie obisnuita pentru celelalte suprafete. Pentru bucatarie si baie veti avea nevoie de solutii cu dezinfectant. Puneti carpele curate intr-o punga si cele murdare intr-o alta, in timpul curateniei si purtati-le prin toata casa, ca sa le aveti la indemana, apoi puneti-le la spalat. Dupa ce ati terminat curatenia puneti toate lucrurile la locul lor.

5

Curatati podelele. Mai intai scoateti afara si scuturati bine covorasele, cergile si presurile si lasati-le la o parte pana dupa ce terminati de aspirat in toata casa. Daca aveti un aspirator care spala, folositi o solutie universala pentru covoare si podele. Daca nu, utilizati o solutie speciala si un mop, pentru podelele din baie si bucatarie.

6

Bucurati-va de curatenia din casa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Casa ordonata si curata? Daca reusesti sa o mentii, foarte bine! Pentru ca, de multe ori, din...
Curatenia din casa este o mare provocare pentru orice gospodina. Bucataria si baia sunt locurile in care...
Iata cateva sfaturi despre cum sa pastrati ordinea si curatenia in casa, implicand intreaga familie: - Curatati...