7 trucuri de curatenie. Casa ta va fi luna

7 trucuri de curatenie. Casa ta va fi luna

Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la curatenie! Astfel de trucuri simple iti pot aduce economii atat de timp cat si de bani! Solutiile se afla, adesea, in fata ochilor tai, asteptand sa fie descoperite! 

Trucuri de curatenie:

1. Sarea de roca, aliat impotriva umiditatii excesive. Mentinerea nivelului de umiditate in casa la 30-60% este importanta pentru sanatatea si confortul organismului. Nivelurile de umiditate de peste 80% sunt medii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor. Sporii de mucegai si ciuperci circula prin casa si pot cauza probleme respiratorii, in special persoanelor cu alergii si boli pulmonare. Folosirea sarii de roca este o metoda excelenta pentru a colecta umezeala din aer. Asaza sarea intr-un recipient cu gauri in partea de jos, suficient de mari pentru ca apa sa se scurga, dar suficient de mici pentru a nu se pierde sarea. Apoi introdu primul recipient intr-un al doilea, in care apa sa se colecteze. Asigura-te ca sarea nu atinge apa de pe fund.

2. Bicarbonatul de sodiu indeparteaza mucegaiul. Mucegaiul se dezvolta rapid in zonele umede si neventilate ale caselor noastre, cum ar fi baile, subsolurile, ferestrele. Pentru a indeparta mucegaiul, amesteca intr-un pulverizator o cana de bicarbonat cu apa. Aplica amestecul pe zonele cu mucegai si lasa- l sa actioneze timp de 5 minute. Freaca apoi zona afectata cu o perie/un burete. Lasa zona sa se usuce bine. Repeta, daca e necesar

3. Pasta de dinti curata petele de pe chiuveta. Acest truc este util atunci cand nu ai solutii de curatare la indemana, Aplica pasta de dinti(nu gel) pe chiuveta, apoi freaca folosind un burete umed. Pasta de dinti se comporta ca un abraziv.

4. Curatarea orificiilor de admisie a toaletei asigura o spalare mai eficienta. In timp, toaleta se poate infunda. Tragi apa si observi ca jetul nu mai e la fel de puternic. Se intampla, doearece oriciile de admisie sunt infundate. Verifica orificiile folosind o oglinda mica. Indoaie un umeras si introdu-l in gauri pentru a elimina orice depuneri.

5. Banda de cauciuc impiedica ventilatorul sa scoata zgomote neplacute. Daca suruburile care fixeaza globul luminos la ventilator se desprind, acesta va scoate zgomote neplacute. Poti fixa zona cu ajutorul unei benzi de cauciuc. Pur si simplu, infasoara banda jurul gatului globului luminos, unde se prind suruburile.

6. Aprinde un bat de chibrit in baie. Dupa utilizarea baii(treaba mare), aprinderea unui bat de chibrit va neutraliza mirosurile puternice. Acest lucru poate fi util, daca nu ai o fereastra sau un sistem de ventilatie. Chibritul produce dioxid de sulf care are un miros mai puternic decat mirosul de metil mercaptan(Methanethiol) pe care il producem dupa ce folosim wc-ul. Dioxidul de sulf are un miros mai placut si mascheaza mirosurile nedorite!

7. Otetul deblocheaza bateriile. Cand un robinet incepe sa piarda presiune sau sa arunce apa intr-o parte, cel mai probabil a acumulat murdarie. Ecranul aeratorului, acel mic capac de la varful robinetului, se poate infunda in timp. Pentru a-l curata, scoate aeratorul, inmoaie-l in otet, apoi freaca-l cu o periuta de dinti uzata.. Nu uita sa acoperi orificiul inainte de a incepe, astfel incat sa nu pierzi nimic in scurgere!

Citeste si: Cum sa faci curatenie in casa. Sfaturi de la specialisti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene...
Casa ordonata si curata? Daca reusesti sa o mentii, foarte bine! Pentru ca, de multe ori, din...
Curatenia se face mult mai eficient cu aspiratorul. Totusi, exista situatii cand ar fi bine sa eviti...