Cum sa te simti mai bine in propria casa. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa te simti mai bine in propria casa. Tine cont de aceste sfaturi

Cum iti asterni, asa dormi - o vorba veche de care ar trebui sa tii cont in orice zona a vietii tale. Mai ales, in casa, locul in care iti petreci pretiosul timp liber. O casa dezordonata, aglomerata si murdara iti va infleunta in mod negativ starea de spirit. Si numai de asta nu ai nevoie!

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te simti mai bine, mai in largul tau in propriul camin:

Foloseste perne in locul canapelelor/scaunelor tari si incomode. Cand vii de la serviciu, vrei sa te relaxezi. Muschii si oasele tale n-o vor face, daca te asezi pe scaun sau pe o canapea tare. Adauga niste perne moi care se vor mula conform nevoii coloanei vertebrale si soldurilor.

Uita de oglinda. Oglinda e necesara, dar doar cand te aranjezi. Daca esti obsedat/a de propriul look si nu vrei sa iti faci tot felul de scenarii pesimiste, acopera oglinda in majoritatea timpului. Nu e mare lucru sa o dezvelesti cand vrei sa te aranjezi! Daca vei continua sa te critici pentru felul cum arati, stima de sine va scadea. La fel si motivatia, iar tu nu vei mai da randamentul scontat.

Fa loc in casa luminii naturale. O casa intunecata inseamna energie negativa pe masura si ganduri negre. Lumina naturala revigoreaza si sustine ritmurile naturale ale organismului. Lasa ferestrele deschise si incearca sa ai cat mai mult contact cu natura.

Inzestreaza-te cu plante. Florile curata aerul de impuritati si astfel te ajuta sa reduci stresul cotidian, pe care, cu siguranta, il acumulezi.

Nu uita de curatenie. Mizeria te afecteaza atata la nivel mental, cat si la nivel fizic. Praful, mucegaiul, igrasia etc, toate afecteaza sistemul tau imunitar. Chiar daca nu constientizezi, aspectul neingrijit al casei te va transforma, mai devreme sau mai tarziu, intr-o persoana depresiva.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vara simti nevoia sa schimbi atmosfera din casa ta. E firesc! Depresia asternuta peste iarna grea trebuie...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Esti proprietar de casa? Atunci stii deja ca resposabilitatile sunt mult mai mari decat ale unui chirias....