Afla cum poti elimina stresul la locul de munca

Afla cum poti elimina stresul la locul de munca

Potrivit psihologilor, locul de munca reprezinta principalul factor de stres a multor persoane, procentul celor afectati de acest lucru crescand alarmant de repede, de la un an la altul.

Stresul poate provoca boli grave si duce la scaderea sperantei de viata.

Iata cum puteti elimina stresul de la locul de munca:

1

Incercati sa gasiti cauza stresului si sa determinati daca aveti de-a face cu o situatie temporara si daca aceasta merge inspre bine sau se poate inrautati. Stabiliti apoi daca sunteti pasionati de munca sau daca urati ceea ce faceti, caz in care ganditi-va de ce ramaneti in functia respectiva si daca nu ar fi mai bine sa va schimbati jobul. Daca acest lucru nu este o optiune, atunci ar fi bine sa cautati alte metode de a face fata stresului, cum ar fi sa va luati un concediu, sa schimbati departamentul sau sa apelati la un psiholog.

2

Luati pauze scurte si dese, pe parcursul unei zile. Ridicati-va de la birou si plimbati-va putin pe afara. In zilele foarte proaste, prelungiti-va pauza de masa. Daca nu puteti pleca din fata biroului, atunci incercati sa inchideti ochii si sa inspirati adanc, ori de cate ori aveti un moment liber.

3

Incercati sa pastrati un echilibru in viata. Daca munciti foarte mult, nu veti mai avea timp si energie sa faceti si altceva. Plecati de la serviciu la o ora rezonabila si faceti-va timp pentru putina miscare. Nu lasati stresul de la serviciu sa puna stapanire pe viata personala. Faceti-va timp pentru familie, deoarece ea este cea care va ofera sprijin in momentele dificile.

4

Rugati-va in momentele dificile ( si nu numai), deoarece credinta in Dumnezeu va poate ajuta sa treceti mai usor peste probleme.

5

Aveti grija in fata cui va deschideti sufletul la serviciu, deoarece puteti starni barfe inutile, acest lucru ducand la cresterea stresului la locul de munca.

6

Pastrati-va optimismul. Este foarte usor sa deveniti pesimisti, atunci cand cei din jurl gandesc astfel, la locul de munca. Daca va ganditi mereu la stres, acest lucru poate atrage dupa sine si mai mult stres. Incercati sa vedeti partea pozitiva a lucrurilor si sa gasiti solutii de imbunatatire a anumitor situatii.

Etichete: loc munca, stres, serviciu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe persoane se simt impovarate de circumstantele zilnice ale vietii personale. Acestea pot fi provocate de multi...
Cele mai distractive si exotice locuri de munca sunt cele de pe vasele de croaziera, deoarece membri...
Criza economica mondiala a cauzat falimentarea unui numar substantial de firme si companii si implicit, intrarea in...