Ce sa nu reincalzesti niciodata la cuptorul cu microunde

Ce sa nu reincalzesti niciodata la cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde a fost inventat in mod accidental in anii ‘40, devenind rapid un obiect de mare necesitate in gospodariile moderne. Ofera comoditate si rapiditate in gatirea si incalzirea multor preparate, asa ca e firesc sa il vrei in bucataria ta. Trebui sa stii, insa, ca exista alimente pe care NU TREBUIE sa le reincalzesti la microunde!

Ce sa nu reincalzesti niciodata la cuptorul cu microunde:

1. Oua fierte. Cand incalzesti un ou fiert in cuptorul cu microunde, aburul se acumuleaza din moleculele de apa, provocand o acumulare de presiune. Deoarece are coaja subtire, oul nu poate suporta aceasta presiune, motiv pentru care explodeaza in cuptor sau, mai rau, cand il duci la gura!

2. Morcovi. Morcovul poate fi gatit si incalzit la cuptorul cu microunde, daca e curat si nu are coaja! Daca morcovul nu e spalat corespunzator(are urme de reziduuri) mineralele din sol pot provoca scantei in cuptorul cu microunde. Acest accident poate provoca daune grave cuptorului cu microunde, mai ales daca se intampla frecvent!

3. Carne procesata. In primul rand, carnea procesata nu este cea mai sanatoasa dintre alimente, deoarece contine cantitati mari de sare, aditivi, substante chimice si conservanti. Daca ai adaugi si radiatiile de la microunde la acest tip de carne, nivelul colesterolului va creste. Un coelsterol crescut provoaca, la randul sau, probleme cardiace. Cel mai sigur mod de a va incalzi sunca si carnatii este pe gratar / plita.

4. Apa. Incalzirea apei in cuptorul cu microunde nu pare sa reprezinte vreo problema. Totusi, este, deoarece studiile arata ca multe cazuri de arsuri ale pielii provin de pe urma contactului cu vasul in care apa a fost incalzita la microunde! Copiii sunt , evident, cei mai predispusi la astfel de accidente. Undele electromagnetice dintr-un cuptor cu microunde vor provoca supraincalzirea apei, moleculele devin instabile si astrfel fierbere va deveni intensa. In multe cazuri, vasul cu apa poate chiar sa explodeze in cuptor!

5. Ardei iuti. Ardeii iuti contin niveluri ridicate de capsaicina, care e destul de inflamabila. Cand capsaicina este expusa undelor electromagnetice intr-un cuptor cu microunde, aceasta incepe sa fumege si poate provoca chiar un mic incendiu! Fumul eliberat din cuptorul cu microunde pot provoca iritatii ale pielii si senzatii de arsura.

6. Pui. Puiul este un vinovat popular pentru raspandirea salmonelei, mai ales atunci cand nu este gatit corect! Cand gatesti o bucata de pui la cuptorul cu microunde, sansele unei gatiri uniforme si minutioase sunt foarte mici, iar contaminarea bacteriana e foarte posibila. Acelasi lucru se poate spune si pentru alte tipuri de carne cruda. Cel mai bine este sa gatesti carnea bine, la foc direct, intr-o tigaie, pe gratar sau intr-un cuptor clasic.

7. Rosii si sos de rosii. La fel ca ouale fierte, rosiile pot provoca o mizerie de nedescris in cuptorul cu microunde. Lichidul din rosiile proaspete si cel din sucul de toamate se transforma in bule care se sparg in timpul incalzirii la microunde!

Citeste si: Ce sa nu introduci NICIODATA in CUPTORUL cu MICROUNDE!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Petele de mancare din cuptorul cu microunde sunt inestetice, urat mirositoare si scad eficienta aparatului. Iata 4...
Obiectele de inox din frumoasa ta casa nu sunt usor de intretinut. Se pot murdari repede, daca...
Cuptorul cu microunde este vestit pentru capacitatea lui de a incalzi alimente. Insa, trebuie sa stiti ca...