Cum sa scazi costurile energiei electrice. Evita aceste greseli comune

Cum sa scazi costurile energiei electrice. Evita aceste greseli comune

Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli care cresc simtitor costurile energiei electrice. Mai jos, iti prezentam o lista cu cele mai comune greseli facute de oameni in privinta consumului de curent electric.

Aparatele electrocasnice vechi. Aceasta eroare este cel mai des intalnita. Fiind vechi, astfel de aparaturi incep sa consume peste masura. Ar trebui sa le inlocuiesti, usor-usor. De asemenea, exista situatii in care aparatura veche a fost creata pentru a consuma mai multa energie electrica. Concret, spre exemplu, masinile de spalat rufe au, in medie, o durata de viata de 8 ani. Daca masina ta de spalat rufe este mai veche, nu o mai folosi. ideala ar fi sa stii care este durata de viata a fiecarui aparat electrocasnic din casa ta!

Citeste si: Cum sa faci ECONOMIE. 5 dispozitive care consuma electricitate chiar si cand nu sunt activate

Mentinerea aparaturii in priza. Cele mai multe electrocasnice consuma chiar si atunci cand nu sunt folosite la propriu. E suficient sa le lasi in priza si vor genera costuri care se vor simtit pe factura de electricitate. Stim ca e incomod, dar ar fi mai bine sa scoti din priza aparatele care nu sunt folosite.

Becurile incandescente. Acestea consuma mai multa energie decat becurile economice(de pana la 5 ori mai mult). Asadar, evita pe cat posibil sa folosesti becuri incandescente si opteaza pentru becuri economice sau becuri LED. Acestea consuma mai putin curent electric si o durata de viata mai mare.

Citeste si: Cum sa instalezi un sistem de incalzire electrica in pardoseala

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aparatele de uz casnic pot continua sa functioneze chiar si dupa ce le-ai oprit, consumand energie electrica....
Daca reusiti sa renuntati la anumite cumparaturi sau servicii inutile, la sfarsitul lunii cand veti face bilantul...
Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...