Cum sa astupi gaurile de soareci

Cum sa astupi gaurile de soareci

Soarecii dau tarcoale locuintelor indiferent de zona in care locuiesti. Sigur ca la casa predispozitia sa te trezesti cu un asemenea musafir nedorit este mai mare, deoarece accesul acestuia e mai simplu decat la bloc. Atras de mirosul mancarii, soarecele va incerca sa gaseasca o solutie de a ajunge in casa. Asadar, bucataria este locul cel mai vanat de soareci, insa acestia vor intra in locuinta prin orice loc le permite.

De obicei, soarecele are de munca pentru a ajunge in locul dorit. Cu exceptia situatiilor in care ii lasi usa/geamul deschis/a sa intre in voie, rozatorul va sapa pentru a-si atinge obiectivul. O face folosindu-si ghearele si dintii. Asadar, daca esti in casa si nu dormi, il vei auzi negresit cand isi pregateste intrarea. Sigur, e posibil ca zgomotul sa fie destul de deranjant astfel incat sa te scoale din somn. De obicei, zgomotul puternic(tipat, lovirea unor obiecte metalice etc) il indeparteaza pe moment, dar nu asta e solutia finala. Identifica zona in carea actioneaza si pune-i o capcana sau chiar otrava. Altfel, va reveni si va sapa pana isi va face gaurica spre locul cu mancare din casa ta. Azi, ne adresam oamenilor care au deja musafirul nedorit in casa.

Cum sa astupi gaurile de soareci. Cele mai cunoscute metode:

1. Ciment. In combinatie cu apa si nisip, cimentul se transforma in cunoscutul mortar. Acesta poate fi folosit pentru a astupa gaurile mai mari din ziduri si fundatii. Aplica uniform mortarul si astupa complet gaurile! Pentru o eficienta sporita, inainte de a astupa gaura cu mortar, piseaza niste sticla(cu grija sa nu te ranesti) si toarn-o in gaura. Soarecele nu va mai calca intr-o zona taioasa.

2. Plasa din otel. Monteaza plasa peste gaura, astfel incat aerul sa treaca, insa nu si rozatorul. E o solutie putin mai scumpa, dar durabila si eficienta in cazul gaurilor uriase. De asemenea, sunt solutia optima pentru protejarea spatiilor deschise, precum gradini si garaje.

3. Spuma expandabila. Aplica spuma in gauri si crapaturi. Aceasta isi va mari volumul si se va intari. Spuma izoleaza si poate tine soarecii departe. Spunem ca poate, deoarece exista situatii in care rozatorul e capabil sa faca gauri si in acest tip de izolant. Depinde de insistenta sa, una in general sporita de senzatia de foame...

4. Bureti de otel inoxidabil. Taie acesti bureti in functie de necesitate si apoi umple gaurile. Buretii de otel inoxidabil sunt rezistenti si pot preveni trecerea soarecilor prin gauri mici sau crapaturi.

5. Placi de metal/ lemn. In cazul gaurilor mai mari sau in cel al gaurilor situate in materiale moi, precum lemnul, poti folosi placi de metal/ lemn pentru astuparea gaurilor. Vei ajusta placa la marimea potrivita si apoi o vei fixa peste gauri cu ajutorul suruburilor sau a altor elemente de fixare adecvate.

Semne care indica prezenta soarecilor in locuinta:

1. Mirosul specific. Soarecii au un miros aparte care nu prea seamana cu nimic. Nu e unul neaparat neplacut. Gospodarii care cresc animale si au avut de-a face cu boabele de porumb(in hambar, siloz sau alt loc de pastrare) recunosc imediat mirosul acestui rozator. Daca nu stii despre ce vorbim, ar fi bine sa iei masuri imediat ce in casa apare un miros aparte, destul de intens, pe care nu-l recunosti. De obicei, il vei simti in zonele mai ascunse(deschizand usa unui dulap de colt, unui sertar etc).

2. Gauri in pereti. Soarecii nu gauresc peretii chiar oriunde. Cauta zonele izolate, mai ales colturile camerelor. De obicei, sapa atunci cand nu esti prin preajma sau noaptea cand dormi. Gaurile sunt mici, dar usor observabile: intotdeauna circulare.

3. Mancare gaurita. Daca micul rozator a patruns deja in casa, stie el ce cauta: mancarea. De fapt, soarecii intra in casele oamenilor atrasi de mirosul mancarii. Asadar, daca musafirul nepoftit a stat deja in bucataria ta si a avut acces la alimente, nu se va sfii sa le incerce.

4. Excremente. Fecalele soarecilor seamana cu boabele de grau, dar nu sunt aurii, ci negre. Odata ce rozatorul e in casa, va lasa aceste urme nedorite. Strange fecalele cu atentie(cu o matura si un faras), arunca-le si dezinfecteaza locul. Soarecii pot fi purtatorii unor boli precum hantavirusul sau leptospiroza.

Citeste si: Cum sa scapi de soareci. Metode 100% naturale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Soarecii de casa sunt mereu acolo unde se afla...o casa, evident. Sunt stricatori si se inmultesc repede,...
Soarecii sunt daunatori dezgustatori, care odata intrati in locuinta sunt greu de indepartat, cu capcane, otrava sau...
Oniromantia se ocupa cu interpretarea viselor, cu prezicerea vietii pe baza acestor vise. Chiar daca vorbim despre...