Cum sa faci baia sa para mai mare

Cum sa faci baia sa para mai mare

Baia este locul in care te relaxezi seara, dupa o zi solicitanta. Din pacate, nu reusesti mereu sa te simti in largul tau, aici, deoarece spatiul e prea mic, mai ales daca stai la bloc. Exista, totusi cateva elemente de amenajare care vor da senzatia ca baia ta este suficient de incapatoare.

Cum sa amenajezi baia astfel incat sa ii modifici vizual dimensiunile:

Podeaua si peretii, in aceeasi culoare. Alege finisaje in aceeasi nuanta. Evita nuantele inchise, deoarece acestea micsoreaza vizual. Dupa ce ai ales faianta si gresia in aceeasi culoare deschisa, te poti gandi si la contrast: pentru a-l obtine instaleaza in baie un corp de iluminat intr-o culoare mai indrazneata.

Oglinda mai mare si asezata strategic. Oglinzile creeaza senzatia ca spatiul este mai mare. Poti alege o oglinda supradimensionata pentru baie. pe care sa o instalezi cat mai aproape de plafon. Si ca sa faci economie de spatiu, iti recomandam o oglinda fara rama, care sa fie fixata in faianta. Iar daca instalezi corpul de ilmunita pe lateral, vei dubla impactul luminii. De asemenea, daca spatiul din baie iti permite, poti instala oglinda chiar in fata ferestrei. Asa vei avea parte de mai multa lumina naturala.

Renunta la perdeaua opaca. Aceasta perdea poate fi inlocuita cu un paravan de cada trasnparent din sticla. Alege sticla de o claritate mai mare, astfel incat sa nu iti creeze impresia ca mai ai un perete in baie. Sigur ca sticla texturata sau mata ofera mai multa intimitate, insa micosreaza vizual spatiul.

Alege un dulap vertical. Accesoriile pe care le folosesti in mod cotidian pot sta foarte bine intr-un dulap vertical, care va ocupa mai putin spatiu. Renunta la obiectele pe care le folosesti din an in Paste.

Alege o cada potrivita. Daca baia e mica si cada ar trebui sa fie mica. Una cu dimensiunile 140x70 cm e ideala pentru un astfel de spatiu. De asemenea, alege o cada de baie rectangulara, din acril, sau una freestanding, pe care sa o poti amplasa unde vrei,

Mergi cu faianta pana aproape de tavan. In majoritatea bailor , fainta e montata pana la jumatatea inaltimii peretelui. Astfel, vizual baia pare mai mica. Cel mai potrivit ar fi sa pui faianta pana aproape de tavan, cu predilectie in zona din dreptul cazii/cabinei de dus. Linii de demarcatie si contrastele care micsoreaza optic spatiul vor fi, astfel, eliminate.

Citeste si: Cum sa alegi plantele potrivite pentru baie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in...
Traditiile legate de toaleta sunt cam aceleasi pe intreg Mapamondul. Exista, insa, tari cu reguli speciale in...
Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor...