Baie

Lista articolelor despre baie pe AflaCum.ro

Articole despre baie

Citeste cele mai noi articole despre baie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre baie, pe AflaCum.ro!

Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in cada cu apa calda sa aiba beneficii pentru sanatate! Fa-ti timp sa faci o baie relaxanta in fiecare seara. Daca stii ca suferi de afectiuni ale pielii sau alergii, consulta medicul inainte de a schimba obiceiurile de igiena!

Fa o baie pe zi! Iata ce beneficii iti aduce aceasta obisnuinta:

1. Imbunatateste respiratia. Petrecerea timpului intr-o baie are un impact pozitiv asupra plamanilor, care se vor incarca mai bine cu oxigen. Explicatia? Apa calda pune presiune pe zona pieptului, iar aburul curata caile respiratorii si sinusurile.

Traditiile legate de toaleta sunt cam aceleasi pe intreg Mapamondul. Exista, insa, tari cu reguli speciale in privinta utilizarii baii. Daca ajungi spre exemplu in Coreea(Sud sau Nord), s-ar putea sa fii socat/a de modalitatea de spalare pe maini. Despre toate aceste obiceiuri iesite din comun, in materialul urmator.

Traditii diferite legate de toaleta:

In Coreea, indiferent ca vorbim despre cea de Sud sau ce Nord, exista un dispozitiv ciudat pentru sapun in toaletele publice. Dispozitivul pentru sapun e diferit. O bara este prinsa in perete, iar pe ea se aplica un sapun...solid. Astfel, trebuie sa umezesti mainile apoi sa le freci de bara de sapun pentru a te spala.

Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor de spate(antistropi) sau backsplash, asa cum se numesc in limba engleza, reprezinta o solutie! Aceste panouri vor sublinia zonele mici, cum ar fi spatiul din spatele aragazului, chiuvetei, cazii sau blaturilor. In plus, nu e deloc dificil sa montezi backsplash!

Cum sa infrumusetezi baia sau bucataria cu baia cu ajutorul panourilor de spate(backsplash):

1. Pregatirea peretilor.

Produsele destinate ingrijirii nu se tin, neaparat, in baie. Unele se pot degrada din caza umiditatii si a caldurii. Iata lista de lucruri pe care nu e bine sa le depozitezi in baie.

Periuta de dinti poate fi tinuta in baie, dar cu 2 conditii: 1. departe de toaleta; 2 pune capacul inainte de atrage apa. Explicatie: bacteriile din fecale sunt purtate de aer. De asemenea, tine periuta de dinti, intr-un mediu cat mai ermetic, pentru ca praful si alte bacterii sa de sepoziteze pe peri. In 2012, cercetatatorii de la Universitatea Manchester din Anglia au descoperit ca periuta de dinti poate gazdui mai mult de 10 milioane de bacterii.

Medicamentele nu se tin in baie, deorece nivelul de umiditate de aici le va altera. Medicamentele trebuie depozitate intr-un loc uscat si racoros, cu temperaturi de maximum 25 grade Celsius.

Baia este locul in care te relaxezi seara, dupa o zi solicitanta. Din pacate, nu reusesti mereu sa te simti in largul tau, aici, deoarece spatiul e prea mic, mai ales daca stai la bloc. Exista, totusi cateva elemente de amenajare care vor da senzatia ca baia ta este suficient de incapatoare.

Cum sa amenajezi baia astfel incat sa ii modifici vizual dimensiunile:

Podeaua si peretii, in aceeasi culoare. Alege finisaje in aceeasi nuanta. Evita nuantele inchise, deoarece acestea micsoreaza vizual. Dupa ce ai ales faianta si gresia in aceeasi culoare deschisa, te poti gandi si la contrast: pentru a-l obtine instaleaza in baie un corp de iluminat intr-o culoare mai indrazneata.

Baia ta e plina de lucruri pe care nu realizezi ca ar trebui sa le arunci! Din pacate, nu le dai atentie, dar ele sunt acolo si pot cauza probleme de sanatate. Iata o lista de 11 chestii pe care oamenii le uita, pur si simplu, in baie. Speram ca dupa lecturarea randurilor de mai jos, o sa incepi sa pui ordine printre ele; ba chiar sa arunci elementele nocive sau nefolositoare!

Buretele Lufa. Cu totii, probabil, folosim acest burete la dus. E util si relaxant, insa nu-l uita cu lunile in baie! Specialistii recomanda schimbarea buretelui la maximum 30 zile. Deoarece este tinut in mediu umed, buretele se poate umple de ciuperci precum mucegaiul. Bacteriile pot, de asemenea, coloniza,fenomen ce poate provoca infectii la nivelul pielii. Asadar, nu folosi buretele mai mult de o luna, iar daca acesta emana un miros ciudat/neplacut si s-a decolorat vizibil, arunca-l!

Antibioticele. In primul rand, aceste medicamente nu au ce cauta in baie! Condensul le poate deteriora rapid, iar eficienta va fi scazuta drastic. In plus, antibioticele trebuie aruncate inainte de data expirarii. Pe langa ineficienta, medicamentele trecute pot declansa dezvoltarea rezistentei la antibiotice. Practic, le vei lua degeaba cand vei mai avea nevoie…

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Baia este unul dintre locurile in care vrei sa te relaxezi dupa o zi lunga si grea....
Pastrarea curateniei din baie nu este o sarcina usoara. Scurgerea infundata cu smocuri de par, mucegaiul provocat...
Bateria de la chiuveta de la baie este usor de inlocuit, daca parcurgeti urmatorii pasi: 1. Demontati...
Dusul reprezinta o necesitate, o obisnuinta pentru omul modern. Intr-o societate in care totul se intampla foarte...
Mirosurile neplacute din baie au diferite cauze, pe care trebuie sa le eliminati sau sa le remediati,...
Mucegaiul poate incepe cu o mica pata, devenind rapid un pericol pentru sanatate. Indepartarea mucegaiului poate fi...