Cum sa tii furnicile departe de mancarea pentru animale

Cum sa tii furnicile departe de mancarea pentru animale

Cand furnicile invadeaza mancarea animalelor de casa, acestea refuza sa o manance.

Mai mult, prezenta insectelor in locuinta este un lucru neplacut, ce poate scapa de sub control. Iata cum puteti tine furnicile departe de mancarea pentru animale:

Depozitati mancarea pentru animale in recipiente cu inchidere etansa, cum ar fi cutiile de cafea, cutiile de plastic sau pungile cu fermoar, pentru a crea o bariera de nepatruns, in calea furnicilor.

Creati o bariera de apa intre furnici si mancarea pentru animale, plasand recipientul din care le hraniti, intr-unul cu un diametru mai mare, umplut pe jumatate cu apa.

Achizitionati recipiente de hranire pentru animale, anti-furnici. Acestea dispun de o plasa, care impiedica insectele sa ajunga in mancare.  

Curatati bine zona din jurul recipientului de hranire, cu apa si solutie de vase, pentru a distruge urma de feromoni, ce conduce furnicile inapoi la mancare.

Pulverizati un amestec dintr-o lingura de ulei esential de menta si o cana de apa, in zonele pe unde furnicile patrund in casa, pentru a le tine la distanta de mancarea pentru animale.

Puneti mancarea infestata cu furnici, la congelator, intr-un recipient etans. Acestea vor ingheta si le veti putea inlatura cu usurinta, pentru ca animalul de companie sa consume hrana respectiva. Puneti apoi mancarea intr-un recipient cu capac etans, pentru a tine la distanta furnicile.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Eliminarea insectelor si a furnicilor, cu ajutorul produselor organice reprezinta o problema pentru gradinarii neexperimentati. Utilizand, in...
Furnicile sunt creaturi uimitoare, harnice, ordonate si cu o organizare sociala extraordinara. Exploreaza foarte bine orice zona...
Plantele din gradina sunt inconjurate de diversi daunatori. Unul dintre cei mai comuni este furnica. Desi nu...