Insecte

Lista articolelor despre insecte pe AflaCum.ro

Articole despre insecte

Citeste cele mai noi articole despre insecte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre insecte, pe AflaCum.ro!

Multe insecte intra in casa omului, in cautare de hrana si adapost. Ele pot gasi aici un mediu potrivnic sau, dimpotriva, un loc ideal pentru a locui! Din pacate, acesti vizitatori pot cauza probleme destul de mari. Unii dintre ei se hranesc cu lemn, tesaturi si plante, altii pot provoca intoxicatii alimentare si infectii. Asadar, este important sa stii ce lucruri din locuinta ta atrag insectele. Apoi, trebuie doar sa iei masurile potrivite.

Ce obiecte din casa ta atrag insectele:

1. Carti vechi. Orice hartie veche poate atrage insecte. Ai depozite de carti vechi, stive de ziare, scrisori? Daca da, atunci trebuie sa stii ca unele insecte, cum ar fi pestisorul de argint, se hranesc cu celuloza. Asadar, ar fi bine sa nu mai lasi hartii vechi pe masa, rafturi sau chiar intr-un sertar. Daca vrei sa pastrezi acele carti/ scrisori vechi, pune-le intr-un recipient de plastic care poate fi etansat.

Insectele au navalit in locuinta ta? Nu e foarte greu sa scapi de ele, folosind substante toxice din comert. Metoda este, insa, destul de periculoasa, mai ales daca ai copii sau animale de companie. De insectele buclucase poti scapa foarte bine si folosind ingrediente naturale, sigure.

1. Cum sa scapi de gandaci. Ai nevoie de:

- ceapa.

Tantarii sunt niste insecte nesuferite, care pot raspandi anumite boli mortale, precum malaria sau febra galbena.

Iata cum puteti reduce numarul tantarilor din curte:

Scapati de apa statuta, din balti, piscina, helestee, etc., deoarece aceasta contituie un mediu propice pentru inmultirea tantarilor, datorita mizeriei.

Cand furnicile invadeaza mancarea animalelor de casa, acestea refuza sa o manance.

Mai mult, prezenta insectelor in locuinta este un lucru neplacut, ce poate scapa de sub control. Iata cum puteti tine furnicile departe de mancarea pentru animale:

Depozitati mancarea pentru animale in recipiente cu inchidere etansa, cum ar fi cutiile de cafea, cutiile de plastic sau pungile cu fermoar, pentru a crea o bariera de nepatruns, in calea furnicilor.

Gandacii sunt cei mai intalniti daunatori de locuinta, din intreaga lume, fiind atrasi in special de hrana si apa.

Cele mai comune specii sunt gandacii germani, orientali si americani. Pe langa faptul ca sunt urate, aceste insecte sunt purtatoare de virusi si bacterii, daunatoare pentru sanatatea omului si ale animalelor de companie.

Iata cum puteti scapa de gandaci

Copiilor le intra frecvent anumite lucruri in diferite parti ale corpului, urechea fiind unul dintre ele,insa nu este neaparat necesar sa mergeti la spital, pentru a le scoate.

Iata cum puteti scoate o insecta din urechea unui copil:

Examinati urechea copilului, pentru a localiza insecta si pentru a vedea daca aceasta e moarta sau vie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa