Cum se fac fundele de Craciun

Cum se fac fundele de Craciun

Fundele se folosesc la impachetarea cadourilor sau ca decoratiuni de Craciun, insa pot fi destul de costisitoare.

Daca doriti sa economisiti bani si sa va implicati familia intr-o activitate creativa, puteti sa faceti funde de Craciun acasa, dupa cum urmeaza:

1. Funde pentru cadouri

Alegeti un snur de grosime si culoare dupa preferinte. Culorile clasice de Craciun sunt rosu si verde. Le puteti folosi fie separat, fie impreuna. Puteti de asemenea sa optati pentru un snur cu buline, cu dungi sau cu diferite modele. De asemenea puteti alege un snur multicolor sau cu sclipici.

Legati cadoul cu ajutorul snurului si faceti-i un nod, pentru ca sa nu alunece.

Formati o bucla dintr-o parte ramasa libera a snurului si fixati-o pe nod, cu ajutorul degetului aratator si al celui mare. Bucla nu trebuie sa prezinte cute si nu trebuie sa fie rasucita.

Formati o a doua bucla din cealalta parte ramasa libera a snurului, invartind acest capat in jurul celeilalte bucle si pe sub aceasta, pentru a obtine o bucla identica cu prima. Imaginati-va ca va legati sireturile si procedati la fel cu snurul.  

Strangeti bine funda, tragand de cele doua bucle, pentru a intari nodul din mijloc. Aranjati capetele libere, pentru ca funda sa arate cat mai estetic.

2. Funde decorative

Alegeti o panglica lata, de preferinta din catifea, pentru a da un plus de eleganta fundelor. Puteti de asemenea opta pentru panglica cu margini de sarma, pentru ca fundele sa-si pastreze bine forma.

Taiati o bucata de 30 cm de panglica, pentru a obtine o funda medie. Daca doriti ca funda sa fie mai mare, taiati o bucata mai lunga de panglica.

Faceti o bucla dintr-o parte a panglicii. Cu ajutorul degetului aratator si a celui mare, formati o bucla, la aproximativ 8 cm distanta de capatul panglici.

Faceti o a doua bucla din cealalta parte a panglicii, de aceeasi marime, langa prima bucla. Panglica va avea forma de S, cu margini libere, pe fiecare parte.

Faceti mai multe bucle tip acordeon. Continuati sa formati bucle, spre dreapta, pana cand obtineti mai multe de aceeasi marime si pana ce ajungeti aproape de capatul panglicii. Opriti-va la 8 cm distanta de acesta, pentru a avea o margine libera, langa bucle. Ciupiti buclele la mijloc.

Uniti buclele la mijloc, cu ajutorul unei sarme subtiri si colorate, a unui snur subtire sau a unei funde mici.

Dati volum buclelor pe ambele parti si separati-le pe ambele parti, pentru ca elementul de prindere sa nu fie vizibil.

Faceti ultimele retusuri. Taiati capetele in forma de V intors si legati cativa clopotei de elementul de pridere, pentru a atarna din mijlocul fundei. Atarnati fundele pe pereti, pe usa sau pe brad, pentru a va infrumuseta locuinta de Craciun.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un catel poate reprezenta darul perfect de Craciun. E valabil bineinteles pentru iubitorii de animale, care au...
In fiecare an, in noaptea de 24 spre 25 decembrie, cand luminitele bradului impodobit ne incalzesc sufletele,...
Cadoul de Craciun nu e usor de ales, mai ales atunci cand e destinat barbatului iubit. Avem...