Cum sa cureti plasticul topit de pe talpa unui fier de calcat

Cum sa cureti plasticul topit de pe talpa unui fier de calcat

Daca descoperiti urme suspecte pe talpa fierului de calcat, plasticul topit poate fi cauza. Iata cum poate fi indepartat acesta:

1. Setati fierul de calcat pe incalzire, lasati-l sa actioneze timp de un minut, pentru a atinge temperatura potrivita si odata ce plasticul se inmoaie, treceti la pasul urmator.

2. Razuiti plasticul topit de pe talpa fierului de calcat, cu ajutorul unei spatule de metal, mai intai bucatile mari si apoi resturile mici.

3. Indepartati resturile ramase, scotand calcatorul din priza si punandu-l cu talpa in jos intr-o tava cu cuburi de gheata, timp de 5-10 minute, pentru a permite resturilor de plastic sa inghete si apoi indepartati-le, cu spatula de metal, prin razuire. Dupa ce fierul de calcat s-a uscat, bagati-l in priza si setati-l sa se incalzeasca.

4. Indepartati pojghita de plastic topit, pentru a impiedica ca aceasta sa va strice hainele, trecand talpa fierului de calcat peste o carpa veche, pana cand aceasta dispare complet.

5. Intretinerea talpii fierului de calcat se realizeaza cu ajutorul unei hartii cerate si a unei carpe vechi, pastrate la indemana, langa masa de calcat. Inainte de a calca o haina, treceti talpa calcatorului peste bucata de hartie de ceara si apoi peste carpa veche. Orice urma de plastic topi, fie cat de mica, va fi indepartata si veti putea calca hainele in siguranta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice gospodar are in bucatarie o razatoare. De obicei, un astfel de obiect se schimba rar. Nu...
Fierul de calcat este indispensabil pentru orice om care se respecta! N-o sa iesi sifonat pe strada,...