Fier de calcat

Lista articolelor despre fier de calcat pe AflaCum.ro

Articole despre fier de calcat

Citeste cele mai noi articole despre fier de calcat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fier de calcat, pe AflaCum.ro!

Talpa unui fier de calcat este foarte importanta cand vine vorba de alegerea unui model de incredere. Iata cum sa alegeti intre un fier de calcat cu talpa ceramica si unul cu talpa metalica:

Otelul inoxidabil sau inoxul este cel mai frecvent material din care sunt facute talpile unui fier de calcat, deoarece este non-coroziv si rezistent la temperaturi ridicate. Talpile din inox sunt durabile si usor de curatat, cu ajutorul unei carpe curate, pentru a indeparta orice urma de murdarie, insa se pot lipi si pot topi anumite tipuri de materiale, daca fierul de calcat este setat la o temperatura ridicata. Talpile ceramice au aplicat un strat de cermica pe o baza de aluminiu sau plastic, fiind mai putin comune decat cele din otel inoxidabil. Acestea sunt durabile, ajuta la distribuirea uniforma a caldurii si resping energia statica la temperaturi ridicate, insa nu sunt la fel de rezistente ca si talpile metalice, deoarece stratul exterior se poate deteriora in timp.

Calcarea frecventa

Daca va calcati hainele de mai multe ori pe saptamana aveti nevoie de un fier de calcat usor, cu o talpa antiaderenta. Este indicat sa optati pentru un fier de calcat cu talpa ceramica, cu calcare uscata si cu abur, pentru rezultate scontate.

Calcarea fibrelor sintetice

Daca descoperiti urme suspecte pe talpa fierului de calcat, plasticul topit poate fi cauza. Iata cum poate fi indepartat acesta:

1. Setati fierul de calcat pe incalzire, lasati-l sa actioneze timp de un minut, pentru a atinge temperatura potrivita si odata ce plasticul se inmoaie, treceti la pasul urmator.

2. Razuiti plasticul topit de pe talpa fierului de calcat, cu ajutorul unei spatule de metal, mai intai bucatile mari si apoi resturile mici.

Fierul de calcat este indispensabil pentru orice om care se respecta! N-o sa iesi sifonat pe strada, oricat de comod ai fi si oricat de mult ti-ar displacea sa calci. Pentru rezultate mai bune, ar fi bine sa renunti la fierul cel vechi si sa achizitionezi un fier de calcat performant. Nu trebuie sa fie cel mai scump!

Cum sa alegi un fier de calcat:

1. Verifica talpa

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.