De ce apar plosnitele

De ce apar plosnitele
De ce apar plosnitele De ce apar plosnitele

De ce apar plosnitele? Cimex lectularius, cunoscuta in popor ca plosnita de pat, este o insecta hematofaga(care se hraneste cu sangele altui animal) parazita a omului si a pasarilor (gaina si porumbelul). Are aripi atrofiate, culoare bruna-rosiatica, corp oval, turtit dorso-ventral si miros urat caracteristic. Traieste si se inmulteste(prin depunedere de oua) in crapaturile peretilor sau ale mobilelor. Se hraneste noaptea, iar ziua sta ascunsa.

De ce apar plosnitele? Trebuie sa stii ca plosnita nu se agata de tine, asa cum o face, spre exemplu, capusa. In schimb, plosnita poate ajunge in lucrurile tale(geanta de laptop, geamantan, pungi etc). Odata transportata in locuinta ta, va cauta sa se mute in locurile ascunse din crapaturile peretilor sau in alte locuri ferite de ochiul tau.

Conditii de inmultire. O casa curata nu va tine plosnita la distanta! Aceasta se hraneste cu sange uman si animal. Practic, plosnita de pat traieste linistita oriunde are acces la sange! Poate trai, asadar, fericita si in cea mai curata si cocheta casa din cartier, dar si in cea mai modesta si mai putin curata locuinta! Mai exact, traiul si inmultirea plosnitei nu tine de bogatie sau saracie!

Cum se infesteaza o casa. Plosnitele sunt trasportate, aduse din alt loc(hotel, pensiune, orice alta forma de cazare, sala de teatru, sala de cinema etc). Plosnitele nu raman pe corp, dupa atacul nocturn, ci se muta in bagajele tale! Odata ajunse in casa ta, se ascund, apoi se ocupa de inmultire! O singura femela poate ajunge la noua locuinta avand deja suficiente oua pentru a produce sute de nimfe.

Cum sa scapi de plosnite! Daca nu ai timp sa faci o curatenie pe cinste, incearca macar sa nu lasi dezordine peste tot! Un loc dezordonat inseamna mai multe ascunzatori pentru plosnitele de pat! Odata identificate, plosnitele trebuie distruse prin intermediul unei dezinsectii profesionale. Cauta firme de specialitate pe internet!

Citeste si:

>> Cum sa scapi de plosnitele de pat?

>> Remedii pentru tratarea muscaturilor de plosnite

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti proprietar de casa? Atunci stii deja ca resposabilitatile sunt mult mai mari decat ale unui chirias....
Plosnitele sunt niste insecte nesuferite, care se hranesc cu sangele uman noaptea si a caror muscaturi provoaca...