Plosnite pat

Lista articolelor despre plosnite pat pe AflaCum.ro

Articole despre plosnite pat

Citeste cele mai noi articole despre plosnite pat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre plosnite pat, pe AflaCum.ro!

De ce apar plosnitele? Cimex lectularius, cunoscuta in popor ca plosnita de pat, este o insecta hematofaga(care se hraneste cu sangele altui animal) parazita a omului si a pasarilor (gaina si porumbelul). Are aripi atrofiate, culoare bruna-rosiatica, corp oval, turtit dorso-ventral si miros urat caracteristic. Traieste si se inmulteste(prin depunedere de oua) in crapaturile peretilor sau ale mobilelor. Se hraneste noaptea, iar ziua sta ascunsa.

De ce apar plosnitele? Trebuie sa stii ca plosnita nu se agata de tine, asa cum o face, spre exemplu, capusa. In schimb, plosnita poate ajunge in lucrurile tale(geanta de laptop, geamantan, pungi etc). Odata transportata in locuinta ta, va cauta sa se mute in locurile ascunse din crapaturile peretilor sau in alte locuri ferite de ochiul tau.

Conditii de inmultire. O casa curata nu va tine plosnita la distanta! Aceasta se hraneste cu sange uman si animal. Practic, plosnita de pat traieste linistita oriunde are acces la sange! Poate trai, asadar, fericita si in cea mai curata si cocheta casa din cartier, dar si in cea mai modesta si mai putin curata locuinta! Mai exact, traiul si inmultirea plosnitei nu tine de bogatie sau saracie!

"Noapte buna, somn usor, nu lasa plosnitele sa te  muste."

Acest vers comun de noapte buna poate fi mai adevarat decat crezi. Plosnitele sunt calatoare in intreaga lume, faimoase pentru ca se urca si raman pe articolele de voiaj indreptandu-se spre o noua destinatie. Cand iei in considerare toti calatorii si hotelurile si motelurile de peste tot in lume, este usor de inteles de ce plosnitele de pat apar in locuri mai putin igienizate.

De unde vin plosnitele de pat?

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.