Cum sa faci fum lichid

Cum sa faci fum lichid

Fumul lichid este un aditiv alimentar. Inventat si perfectionat de Ernest H. Wright in 1985, fumul lichid permite ca alimentele neafumate sa aiba aceeasi aroma precum alimentele tratate cu fum, cum ar fi sunca.

Prin colectarea fumului condensat din partea superioara a unui aragaz, poti produce propriul fum lichid la domiciliu. Practic, fortezi condensarea fumului, apoi colectezi lichidul.

Condensarea fumului. Pasi:

- foloseste o afumatoare sau un gratar cu cos de fum;

- alege cu atentie lemnul care va arde, pentru ca acesta va da si aroma fumului. Poti alege mar, maslin, prun si fag(ultimele 2 ideale pentru afumarea carnii)

- inmoaie lemnul in apa pentru a te asigura ca vei avea un fum bun;

- pune o tava de copt Bundt pe partea superioara a cosului de fum si acoper-o cu un vas de amestecare metalic, cu capul in jos.

- pune o punga de gheata peste vasul metalic.

- fumul se va ridica prin cosul de fum, prin gaura din tava, si va fi colectat in vasul de amestecare.

- gheata raceste vasul de amestecare, provocand condensarea pe partile laterale ale bolului catre tava.

De ce fum homemade in detrimentul celui din magazin?

- fumul lichid de uz casnic nu contine aditivi chimici pentru culoare sau aroma;

- fumul lichid facut acasa iti permite sa controlezi aroma fumului, prin aleerea tipului de lemn.

- gustul e mai bun, mai rafinat decat cel al fumului de magazin;

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puricii sunt mereu o amenintare pentru gospodaria ta, mai ales in sezonul cald si cu un plus...
Designul interior nu reprezinta doar o chestiune de estetica, ci si de sanatate si bunastare. Azi, iti...
Abajurul este un dispozitiv (din metal, de sticla, de hartie etc) fixat in jurul unei lampi. Acesta...