Inainte de a incepe treaba, trebuie sa inveti bine 4 abilitati de baza, care te vor ajuta sa faci cam orice prin casa: invata sa masroi, sa folosesti un ciocan, sa foloesti o surubelnita si sa tai diverse materiale. Invatand toate acestea vei putea schimba fara probleme, de exemplu, instalatiile electrice si sanitare din locuinta.
Invata sa ai grija de casa ta! 7 elemente de bricolaj pe care trebuie sa le stii:
1. Inlocuirea filtrelor cuptorului. Aceasta schimbare se face anual. Astfel sistemul HVAC(Heating, Ventilation, Air conditioning - incalzire, ventialre, aer conditionat) va ramane in stare optima functionare, oferind un aer mai curat, fara acumulare de praf. Asadar, curata sau schimba filtrele in fiecare an! E parte importanta a planului de bricolaj, care trebuie sa includa, pe langa sistemul HVAC, electricele si sanitarele, precum si toate aparatele si accesoriile. Inspectarea, schimbarea filtrelor, curatarea si alte sarcini ar trebui sa fie toate pe lista de sarcini.
2. Vopsirea peretilor. Orice proprietar de casa ar trebui sa stie sa dea o mana de lavabila, cum spunem noi, romanii. Poti folosi pensula sau masina de vopsit, daca nu te consideri suficient de priceput. Invata, de asemenea, cum sa folosesti banda de mascare, pentru a proteja plintele si alte accesorii. Nu un ultimul rand invata sa foloesti in mod corect o pensula pentru un finisaj neted si sa alegi culoarea potrivita pentru spatiul respectiv.
3. Inlocuirea unui robinet. Robinetul poate fi defect sau pur si simplu vrei sa-l inlocuiesti cu altul nou. Nu conteaza. Important este sa inveti cum sa-l schimbi. De asemenea, va trebui sa inveti cum sa repari un robinet stricat, pentru ca se poate intampla sa nu ai unul bun la dispozitie.
4. Instalarea de rafturi de perete. De la sufragerie, la dormitor, dulap si chiar garaj, rafturile de perete sunt o solutie practica sde depozitare a articolelor pentru casa. Instalarea raftului de perete poate fi mai dificila decat agatarea unui tablou, dar nu este ceva iesit din comun. Pentru asta ai nevoie de cateva instrumente si abilitati, cum ar fi stifturile, ancorele de perete potivite pentru greutatea raftului si folosirea unei surubelnite.
5. Izolatia de baza. Curentii de aer pot incalzi peste masura casa pe timp de vara si o pot raci iarna. Nu mai vorbim despre facturile foarte mari care vor veni daca locuinta nu e izolata. Cei mai multi curenti sunt produsi pe ferestre si usi, iar etansarea lor este absolut necesara. In functie de locul in care se produce curentul de aer, exista cdoua optiuni de baza: instalarea de garnituri de etansare si utilizarea spumei de etansare.
6. Repararea toaletei care pierde apa/infundate. Se intampla frecvent ca un WC sa piarda apa sau sa se infunde. Asa ca, in loc sa apelaeziun instalator de fiecare data cand se intampla, invata sa remediezi problema. Desfundarea unei toalete este o treaba relativ simpla de cele mai multe ori daca ai o pompa de desfundare pe care stii sa o folosesti. Repararea unei toalete care pierde apa e putin mai complicata, deoarece va trebui sa umbli la bazin(sa dai jos capacul). Cel mai probabil, flotorul e defect sau deplasat din locul sau.
7. Desfundarea unui canal de scurgere. La fel ca toaleta infundata si scurgerea se poate infunda frecvent. De la chiuveta de la bucatarie la chiuveta de la baie si chiar si la dus, poti rezolva problema simplu. Incearca solutie de desfundat, apoi toarna apa fierbinte. Daca nu se rezolva(daca canalul e infundat prea tare), va trebui sa inveti sa folosesti un sarpe(adica o sarma pentru desfundarea tevilor pe lungime).
Nu e asa de dificil, asa-i? Mai ales ca , in zilele noastre, gasesti tutoriale pe internet despre aproape orice!
Citeste si: Cum sa repari garnitura de cauciuc a frigiderului