Cum sa protejezi locuinta de poluare

Cum sa protejezi locuinta de poluare

Aerul poluat este o problema la nivel mondial. Ultimele studii arata ca acesta afecteaza 9 din 10 persoane. In aceste condtitii, fiecare trebuie sa incerce sa polueze cat mai putin atmosfera, dar si sa invete sa se fereasca de poluare, pe cat posibil.

Nu poti evita poluarea, mai ales daca locuiesti in marile orase, insa o poti reduce. Cum? Incercand sa te comporti cat mai ecologic si cautand solutii pentru ca macar in locuinta sa poti respira aer cat mai curat. Exista, din fericire, solutii in acest sens.

Cum sa protejezi locuinta de poluare:

Inconjoara-te de plante. Plantele absorb dioxidul de carbon din aer, eliberand, in acelasi timp, oxigen. Aaceasta este cea mai la indemana solutie pentru a curata aerul din locuinta. Totusi, verifica daca ai alergie la polen sau la anumite plante, inainte de a te apuca sa le instalezi in casa.

Foloseste produse de curatenie naturale. Aerul e oricum poluat, asa ca nu e indicat sa il mai umpli si cu substante chimice nocive eliberate de diversele produse de curatare de pe piata. Ca alternativa sanatoasa, ai la indemana produse naturale care te vor ajuta sa faci curat in casa, improspatand cu adevarat aerul. Ne referim la otet, bicarbonat de sosiu si lamaie.

Nu lasa praful sa domine locuinta. Exista multe locuri pe care praful se depune rapid. Asa ca macar o data pe saptamana , e recomandat sa il stergi. Din pacate, exista locuri inaccesibile, unde praful isi face de cap. Este vorba despre filtrul de aer conditionat. Acesta ar trebui schimbat cel putin o data pe an. Si covorul este un adevarat paradis pentru praf si alte substante nocive. De aceea, e bine sa il cureti frecvent. Nu uita! Apa (umiditatea) favorizeaza aparitia bacteriilor. Asa ca zona umeda din covor trebuie uscata corespunzator.

Evita folosirea lumanarilor parfumate. La prima vedere, acestea emana un miros frumos, care schimba aerul din casa. In realitate, pe termen lung mai ales, lumanarile polueaza, deoarece contin substante toxice! Asadar, foloseste lumanari parfumate putin spre deloc.

Nu fuma. Fumatul incarca aerul din casa. Ar trebui sa iti faci un obicei din a fuma afara. Daca nu poti, macar aeriseste bine dupa fiecare tigara!

Foloseste purificator de aer. Acest dispozitiv are filtre care sunt capabile sa absoarba aproape 99% din particulele contaminante. Aerul va fi negresit mai curat si mai usor respirabil in locuinta ta.
Citeste si: Cum sa reduci nivelul de poluare. Renunta la aceste activitati banale, dar distructive pentru Terra

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Granitul se poate folosi atat la amenajarile exterioare, cat si la cele interioare, fiind potrivit, multumita aspectului...
Reparatiile din locuinta pot parea dificile si multe persoane apeleaza la ajutorul unor echipe de profesionisti in...
Soarecii sunt daunatori dezgustatori, care odata intrati in locuinta sunt greu de indepartat, cu capcane, otrava sau...